Reunire cu antrenor nou

Bucovina Rădăuţi este prima echipă suceveană de fotbal care a început pregătirile de vară. “Galben-albaştrii” abordează noul sezon al Ligii a III-a sub comanda unui nou antrenor: Daniel Stoica.

La reunirea Bucovinei s-au prezentat 22 de jucători, printre aceştia aflându-se şi cei care în sezonul precedent au fost împrumutaţi la alte echipe. Pe lângă Vitu şi Agbleta, care au părăsit echipa, la primul antrenament din această vară a absentat nemotivat fundaşul Alexandru Duţică. De pregătirea grupării rădăuţene se va ocupa Daniel Stoica, cel care i-a luat locul pe banca tehnică lui Lucian Burlacu.

“Am început un nou proiect, cu un nou antrenor. Unul dintre criterii a fost faptul că Daniel Stoica este localnic, deci costă mai puţin şi este dornic de performanţă în oraşul natal. Mulţi dintre actualii noştri jucători au lucrat cu el şi în urma cu 3-4 ani, pe când pregătea Rădăuţiul în Liga a 4-a. Antrenorul secund va fi ales de Daniel Stoica şi va fi tot localnic. Scopul nostru este să lansăm jucători tineri din zona Rădăuţiului în fotbalul mare şi luăm aici exemplul celor de la Sporting, care au vândut deja o serie jucători”, a anunţat managerul clubului, Manuel Costache.

În vârstă de 39 de ani, noul antrenor al Bucovinei a jucat ca portar la Foresta, Rădăuţi şi Vatra Dornei. În ultimii sapte ani Daniel Stoica a deţinut o şcoală de portari în Italia, reuşind să lanseze sportivi la cluburi ca AC Milan şi AC Torino.

„Mi-a fost greu să fac pasul acesta, decizia am luat-o în ultimul moment. Nu mi se părea corect să mă bag peste staff-ul care era la echipa. Până la urmă am acceptat ca să îi dau o mână de ajutor lui Manuel Costache, pe care îl cunosc de foarte mult timp. La primul antrenament nu am făcut nimic deosebit, am vrut în primul rând să le explic jucătorilor ceea ce îmi doresc de la ei”, a mărturisit noul tehnician al Bucovinei, care are în plan să deschidă o şcoală de portari în Rădăuţi.

“Galben-albaştrii” se vor pregăti în următoarele 2-3 săptămâni în localitate, după care vor pleca într-un cantonament de o săptămâna la Siret. În cadrul stagiului centralizat de pregătire, rădăuţenii vor susţine şi câteva jocuri amicale, în compania unor echipe din Ligile a 4-a, a 3-a si a 2-a.

 

COMENTARII:

1 Comentariu la "Reunire cu antrenor nou"

  1. mult noroc domnule STOICA. faceti ordine la echipa , daca ajuns dutica sa faca nazuri,inseamna ca s-a terminat fotbalul aici dupa plecarea lui burlacu.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*