Reforme in handbal

Federatia Romana de Handbal pregateste reformarea totala a competitiilor interne. Astfel, din 2011, vor exista nu mai putin de patru esaloane, iar cele mai bune opt echipe din tara isi vor disputa suprematia in turneele de play-off si play-out.

Antrenorii echipelor de handbal masculin din Liga Nationala s-au intalnit luni, la Bucuresti, in cadrul unei comisii tehnice. Cu aceasta ocazie, a fost propus un nou sistem competitional, care va fi aprobat miercuri, dupa intalnirea directorilor de cluburi. Din sezonul 2012-2013 va exista o Superliga si o Liga Nationala, ambele de cate 8 echipe, Divizia A si Divizia B. In primele doua esaloane sezonul competitional va cuprinde trei tururi. Unul dintre acestea va fi sub forma de turnee – un turneu de 3 etape si inca doua turnee cu doua etape. Primele patru clasate vor juca in play-off pentru titlul national, iar celelalte patru echipe vor lupta pentru ultimul loc de cupa europeana. Ocupantele locurilor 7 si 8 vor retrograda in Liga Nationala.

„Propunerile pe care le-am facut in cadrul Comisiei Tehnice de luni vor fi aprobate, cu certitudine, in cadrul sedintei de miercuri, la care vor participa directorii de cluburi. In momentul de fata, tinand cont de lotul si de obiectivele pe care le avem, noile schimbari sunt in regula pentru noi. Vom vedea insa ce ne va aduce viitorul, daca vom avea ca obiectiv lovul V in fiecare an. Este nevoie de un sistem competitional care sa asigure un climat de concurenta mai ridicat, lucru care ne poate aduce mai tarziu si performanta.”, a marturisit directorul tehnic al Universitatii, Petru Ghervan.

Prin noile masuri, conducerea Federatiei Romane de handbal spera sa eficientizeze sistemul competiţional, dar si sa creasca numarul sportivilor legitimati. In momentul de fata in Romania sunt aproximativ 5800 de jucatori si jucatoare legitimati, in vreme ce Franta are 400.000, iar Germania 320.000.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Reforme in handbal"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*