Record stabilit de Mihăescu

Daniel Mihaescu

Claudiu Daniel Mihăescu a stabilit un nou record naţional în proba de 2.000 de metri ostacole la categoria juniori III, dorneanul terminând cursa în 6 minute, 32 de secunde şi 10 sutimi. Sportivul pregătit de Cristian Prâsneac a reuşit această performanţă la prima etapă a Campionatului Naţional de juniori II ce a avut loc în weekendul trecut la Bucureşti.

Mihăescu a alergat excelent şi în proba de 800 de metri, pe care a câştigat-o cu timpul de 1 minut, 58 de secunde şi 32 de sutimi. Graţie acestui rezultat, atletul legitimat la CSM Dorna Vatra Dornei şi-a asigurat şi prezenţa în lotul României pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European ce va avea loc în Georgia.

”Sunt foarte încântat de recordul naţional din proba de 2.000 metri obstacole, dar acum vrem să ne axăm pe proba de 800 de metri, unde sperăm să prindem finala la FOTE. Aş vrea să mulţumesc  pe această cale Casei Bucovineana din Vatra Dornei şi Primăriei Vatra Dornei, care ne sprijină în permanenţă”, a declarat Cristian Prâsneac, antrenor la CSM Dorna Vatra Dornei.

În cadrul aceleiaşi prime etape a Campionatului Naţional de juniori II, alţi patru suceveni şi-au trecut numele pe lista câştigătorilor, este vorba despre Gabriela Andreea Doroftei (CSM Suceava) – 1.500 şi 3.000 de metri, Gabriel Bularda (CSM Dorna Vatra Dornei) – 5.000 de metri, Ştefan Cristian Mangu (CSM Suceava) – 10.000 de metri marş şi Andrei Dorin Rusu (CSŞ Rădăuţi / CSM Dorna Vatra Dornei) – 3.000 de metri. Ultimul, prin rezultatul de duminică – 8 minute, 33 de secunde şi 74 de sutimi – şi-a asigurat prezenţa la Campionatul Mondial de juniori II ce va avea loc în Columbia.

În alte două rânduri, sucevenii au luat argintul prin Corina Murariu (LPS Suceava) – 800 de metri şi Ionuţ Stegar (CSM Suceava) – 10.000 de metri marş. De asemenea, Cornelia Maria Nisioi (CSM Suceava) a terminat pe locul 3 în proba de 3.000 de metri.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Record stabilit de Mihăescu"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*