Record național bătut de dorneanul Alexandru Prâsneac

Alexandru Prâsneac (14 ani) a stabilit un nou record național în proba de 800 de metri – categoria III. Atletul legitimat la CSM Dorna Vatra Dornei a reușit această performanță la etapa finală a naționalelor indoor U20 de la București, după ce a trecut linia de sosire cu timpul de un minut, 57 de secunde și 59 de sutimi.

Claudia Costiuc, o altă sportivă pregătită de Cristian Prâsneac la CSM Dorna, a cucerit argintul în proba de 400 de metri și bronzul în cea de 800 de metri.

Cred că acest rezultat îl va motiva pe Alexandru la cursele următoare. Am mai reușit în trecut să doborâm recorduri naționale, dar aceasta este primul record stabilit din postura de antrenor și totodată de tatăl al sportivului. Aș vrea să remarc și evoluția Claudiei Costiuc, care, prin reușitele din acest an, sper să confirme și pe plan internațional”, a precizat antrenorul Cristian Prâsneac, care a ținut să mulțumească profesorilor de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei, administației locale, dar și sponsorilor Black-Hill, Aqua Carpatica și Coloana Center Vatra Dornei.

Talida Sfârghiu și Mădălina Sârbu, atlete pregătite de Erzilia-Elena Țâmpău la CSM Suceava și CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc, au urcat la rândul lor pe podium la naționalele U20. Sfârghiu a cucerit aurul la 1.500 de metri și argintul la 800 de metri, în vreme ce Sârbu a luat două medalii de argint la 1.500 și 3.000 de metri.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Record național bătut de dorneanul Alexandru Prâsneac"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*