Record la Urgenţe

Am citit intr-un ziar local urmatoarea stire: “Numarul de prezentari la Urgentele Spitalului Suceava a depasit orice record”. Eu as zice ca a depasit “recordul”, nu “orice record” dar sa revenim… Prin urmare, 352 de cazuri, fata de 315 recordul all-time. Cum nu era vorba de a doua zi de Paste sau prima zi din an, cand alcoolul si caltabosii merg mana-n mana cu spalaturile stomacale si nici vreo rascoala etnica inabusita de mascati, jurnalistii GazetaSV au investigat surprinzatorul flux de pacienti.

Printre cazurile care ne-au starnit interesul se numara:

– Un politist in stare de soc, dupa ce soferul pe care l-a tras pe dreapta nici macar nu a incercat sa-i dea spaga. Politistul a fost internat de urgenta si se are in vedere transferul catre un spital specializat in neuropsihiatrie, doctorii fiind sceptici in ce priveste sansele acestuia de recuperare.

– Un functionar public cu indiferenta cronica. Acesta prezenta simptome precum impasibilitate, delasare, chiar indolenta si o puternica durere in cot. La intrebarea doctorilor daca doreste sa se interneze, pacientul a raspuns: “Nu-mi pasa…”.

– Un tanar cu un caine muscat de piciorul drept. Tanarul, incoerent si complet agramat, a fost internat de urgenta.

– Doi tineri de etnie rroma care prezentau numeroase taieturi. Acestia au declarat ca au vizionat impreuna filmul Kill Bill iar apoi s-au luat la cearta.

– Un tanar din cartierul Mirauti, de aceeasi etnie ca si precedentii, care a fost calcat pe picior de cal in timp ce se uita linistit la televizor.

– Un barbat batut timp de 3 ore la cap de sotia sa. Acesta a iesit la o bere cu baietii si pe drumul spre casa a uitat sa cumpere paine.

– Un student din C4 care avea nevoie urgenta de un prezervativ.

– Un adolescent cu tremuraturi si dureri de cap, dupa ce a mers o zi intreaga cu rolele pe trotuarele pavate ale orasului.

– O femeie de 45 de ani careia a imbatranit subit cat a asteptat in statie un autobuz TPL.

In concluzie, conducerea spitalului insista pentru marirea numarului de medici insa in primul rand doreste sa angajeze un translator romana-rromani, care sa vina in ajutorul majoritatii pacientilor care se prezinta la Urgente.

Notă pentru cei care nu ştiu de glumă: Acest articol nu prezintă informații veridice, ci doar interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile.

 

COMENTARII:

8 Comentarii la "Record la Urgenţe"

  1. dute ma la alt ziar daca nuai ce scrie despre sport!

  2. Iar tu du-te la scoala daca nu poti scrie corect!inainte,mars!

  3. ”Un tanar cu un caine muscat de piciorul drept” CINE E MUSCAT DE PICIORUL DREPT? CAINELE SAU TANARUL? vezi ca nu ai specificat bine ziarist de doi lei…

  4. Amice, tu chiar n-ai ce face decat sa scrii asemenea artcole

  5. Felicitari pentru articol! Unele ironii sunt prea fine pentru a fi intelese de toata lumea :).

  6. Deveniti penibili deja!

  7. Foarte bun articolul!!! Felicitari autorului !!!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*