Rapid, sabotată din interior?

Rapid Suceava a fost împiedicată să obţină 1.000.000 de lei de la bugetul local chiar de omul de legătura din municipalitate, Corneliu Vornicu. Votul său ar fi fost decisiv pentru ca proiectul de finanţare depus de echipa locală de fotbal să fie aprobat, dar Vornicu a absentat de la şedinţa ordinară a Consiliului Local de săptămână trecută.

Pentru ca cele 10 miliarde de lei vechi alocate anul acesta pentru fotbal să ajungă la clubul Rapid Suceava era nevoie de 12 voturi „pentru”, însă doar 11 dintre cei 18 consilieri prezenţi la şedinţa de joi au fost de acord cu proiectul depus de Rapid CFR Suceava.

Iată cum au votat consilierii:

PENTRU: Arămescu, Seredenciuc, Tătăranu, Vîrvara, Grosar, Girigan, Păduraru, Sfeclă, Mocanu, Ungurian şi Prorociuc;

ABŢINERI: Harşovschi, Onofrei-Răileanu, Barbă, Monacu, Creţu, Enea, Doroftei;

Absenţa lui Corneliu Vornicu surprinde din mai multe puncte de vedere. În primul rând, este curios cum la o şedinţă în care se poate decide viitorul fotbalului sucevean absentează chiar preşedintele Comisiei de Sport din Consiliul Local. De la cei trei membri ai acestei comisii – Vornicu, Barbă şi Vîrvara, Rapidul a obţinut doar un vot favorabil (Vîrvara).

Fiul lui Corneliu Vornicu, Adrian, face parte din lotul echipei Rapid Suceava. „Consilierul”, aşa cum îi spun colegii, a fost unul dintre cei mai importanţi jucători ai „ceferiştilor” în meciul de sâmbătă, de la Bacău, scor 4-3, unde a marcat un gol şi a obţinut o lovitură de pedeapsă de la 11 metri.

Nu în ultimul rând, Corneliu Vornicu este singurul membru din Consiliul Local prezent constant la meciurile de fotbal ale Rapidului. Apropiat al preşedintelui executiv Dumitru Moldovan, Vornicu putea, cu votul său, să trimită 10 miliarde de lei vechi echipei de fotbal, dar a lăsat totul la voia întâmplării! Sau poate nu.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

9 Comentarii la "Rapid, sabotată din interior?"

 1. nu se mai merita sa bagi bani publici intr-o echipa de fotbal de liga a 2-a. Pur si simplu ii ingropi daca nu ai obiectiv promovarea (acolo mai apari la tv si mai iei un banut, mai acoperi ceva). Inteleg ca sunteti publicatie de sport si e normal sa militati pt finantarea sportului local dar a trecut demult vremea ‘sposorizarii’ de la primarie. Pur si simplu nu mai sunt, nu ne permitem, sunt atatea lucruri urgente si mult mai importante care au nevoie de acel milion, nu finantarea unui hobby frecventat de niste pensionari si alti cativa care spera sa mai vada suceava batandu-se cu steaua, dinamo. In ritmu asta, cu milion sau fara, nu ajunge acolo. Fara suparare. Intai dezvoltare economica, atragere de investitori si abia apoi poate se va gasi unul sa finanteze o echipa locala de fotbal. Numai bine.

 2. Daniel Vatamanu | 4 mai 2015 at 14:56 | Răspunde

  Promovarea nu trebuie sa fie un obiectiv in sine. Ea trebuie sa reprezinte rezultatul unui proiect pe termen lung, bazat pe un centru de copii si juniori puternic, pe strategii finaciare si sportive, dar si pe sprijinul administratiei locale. Cat despre milionul pe care Primaria nu l-ar da la sport, fii sigur ca banii aia vor fi oricum ingropati. Adu-ti aminte de anii de dupa Cetatea, cand nu s-au mai dat bani la fotbal! Ce s-a intamplat cu acele „economiii”? Orasul a ramas la fel de urat si sarac.

  • un centru de copii si juniori trebuie sustinut de cineva potent financiar,Da,administratia locala trebuie sa se implice dar acel proiect nu trebuie sa depinda de bani lor

 3. mai bine asfaltati strazile

  • daca le.ar asfalta bine, da…la mine au facut trotuarile, au asfaltat si in loc sa pune pavele au asfaltat si trotuarele:)))

 4. Lungu și mafia sa de mârlani trebuiesc închiși. DNA-ule fă-ți treaba !

 5. Da,Da DNA-ule fa-ti treaba.Scuteste-ne odata pentru totdeauna de caricaturile astea din footbalul sucevean.parazitii se pare ca sug la doua MA-SA.DNA-ule te-ai sesizat poate si tu de m atrapazlacurile astea cu casele de pariuri?asteptam sa iesiti cu vreo declaratie de presa.

 6. hahahhaahahah.Cei mai dezavantajati de desfiintarea footbalului la sv ar fi TUDOREANU si MOLDOVAN.2 supervalori ale footbalului sucevean.fie-va mila de ei si nu-i lasati pe drumuri.

 7. nu joaca fiusu titular cum vreti sa aprobe :)))

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*