Preferă Foresta: „Rapid nu spune nimic” | Lungu a povestit cum a ales numele Cetatea Suceava

Rapid Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a vorbit despre posibila schimbare a numelui clubului de fotbal Rapid CFR in FCM Foresta: “Sunt de acord cu schimbarea numelui in FCM Foresta pentru ca Rapid nu spune nimic, nu este reprezentativ pentru noi, nu avem un centru feroviar puternic la Suceava. Eu as fi dorit o varianta mai simpla, ca FCM Suceava, dar am inteles ca nu s-a reusit. Caile Domnului sunt destul de incurcate. Noi aprobam bugetul la inceputul anului, iar denumirile de la fotbal se schimba vara, intre sezoane. Daca schimba numele la inceputul campionatului, noi avem in derulare un contract de finantare pe bugetul actual, care nu poate fi schimbat. Sper ca intr-o zi sa se poata face o sincronizare si sa se schimbe denumirea. Daca vom si promova in Liga I sigur vom gasi o solutie”, a spus primarul Sucevei.

Cetatea Suceava

Legat de acest subiect, Ion Lungu a povestit modul in care a fost ales numele defunctei Cetatea Suceava: “Prima echipa de fotbal pe care am botezat-o era Fotbal Club Suceava. S-a dus domnul Stanescu la Bucuresti si m-a sunat de la O.S.I.M. ca nu se poate FC pentru ca era Fabrica de Confectii Suceava. Pe moment am intrebat daca se poate Cetatea Suceava, au raspuns afirmativ si am avut astfel un nume frumos si reprezentativ pentru oras.”

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

6 Comentarii la "Preferă Foresta: „Rapid nu spune nimic” | Lungu a povestit cum a ales numele Cetatea Suceava"

 1. SPER SA NU AVEM EMBLEMA ASTA DE TOATA JENA 🙂
  SPER SA FOLOSIM EMBLEMA CU ALB-ALBASTRU SI ZIMBRUL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  FORZA B U C O V I N A !!!!!!

 2. Pt taranoiul asta sunt foarte putine cuvinte din dex care sa-i zica ceva…. Eventual Pavele sau Spaga!

 3. bună ziua aș dori să spun prima oară dar a doi-lea rând aș dori să spun m-am sărut de minciunele lui Ioan Lungu de ce anul viitor 2016. E an de alegeri sper să mai prindă un alt mandat dar sincer nu am văzut om că alt aces om nu-i place sportul dar nu a mers la meciul din cupă cu Petrolul la Botoșani atunci ce mai vrei?

 4. Pentru Suceava Foresta nu spune nimic.Foresta este al Falticeniului,nu a fost niciodata la Suecava ,jucatorii au jucat la Suceava cu legitimatii Foresta Fălticeni. Mai informativa.Sucveava a duso la faliment.

 5. Foresta pentru Suceava nu spune nimic pentru ca este a Falticeni-ului ? Si Falticeni-ul a cui este ? A Sucevei cumva ? La faliment a duso sistemul nu Suceava paiosule !

 6. In continuare cred, ca cel mai bun nume pentru noi este Bucovina, in orice combinatie: FCM/CSM „Foresta” BUCOVINA Suceava, FCM/CSM BUCOVINA „CETATEA” SUCEAVA, FCM/CSM BUCOVINA „Zimbrul” Suceava!! Trebuie sa ne legam de emblemele noastre si de valorile BUCOVINEI!!
  Daca lasam totul la voia intamplarii se va allege praful.
  Mi-a placut initiativa GazeteiSV pentru alegerea emblemei, care imi place de altfel, si a fost o reusita. De ce sa nu revenim la culorile noatre (Alb-Albastru) si implicit la BUCOVINA?
  M-as bucura sa avem, intr-un final, fotbal de prima clasa la SUCEAVA si sa ne bucuram din plin de acest fenomen pe care, cu totii, il iubim.
  Va salut cu respect si eternul: FORZA BUCOVINA !!!!!!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*