Radu: „Sa nu piarda trenul”

La începutul sezonului 2005-2006 pe Areni ajungea un tânăr jucător de 20 de ani de la Bucovina Rădăuţi. Venit la Suceava cu câteva zile înaintea meciului istoric din Cupa României, Cetatea – Sportul Studenţesc, micuţului mijlocaş i-au trebuit doar două sezoane pentru a atrage atenţia cluburilor din Liga I. În timp ce Cetatea retrograda în vara anului 2007, Roman era ofertat de cluburi ca FC Vaslui, Gloria Bistriţa sau FC Braşov. În cele din urmă, rădăuţeanul a ajuns tot în Liga a II-a, sub comanda lui Răzvan Lucescu şi în scurt timp a devenit unul dintre cei mai apreciaţi jucători braşoveni. Un merit in propulsarea pe fotbalistului din judeţ până în Liga I, o are si antrenorul Ioan Radu, sub comanda caruia, Mihai Roman a evoluat aproape doi ani.

“Ma bucur ca a ajuns la Echipa Nationala si ma bucur ca am avut si eu un merit, sa il inscriu pe orbita aceasta a performantei. Sper sa ramana cat mai multi ani la Nationala si sa fie un exemplu pentru jucatorii tineri atat de la Cetatea cat si din judet. Sa fie un model pentru acestia, astfel incat si ei sa tinda sa ajunga acolo unde este acum Roman”, a spus Ioan Radu.

Referitor la ultimele oferte aparute pentru Roman, antrenorul Cetatii isi indeamna fostul elev sa faca pasul spre o echipa mare.

“Pe de o parte l-as sfatui sa ramana la Brasov, pentru ca cei din jurul lui au incredere in el, s-a creat in cadrul echipei relatii de joc care i-ar putea pune in valoare calitatile. Pe de alta parte, o echipa angrenata intr-o Cupa Europeana, i-ar oferi un cadru mai bun de afirmare. Totusi, din ce am trait si eu in viata mea, as vrea sa ii dau un sfat: Este bine cateodata sa nu pierzi trenul care ti se ofera, pentru ca de multe ori, un tren pierdut poate fi si ultimul. In concluzie, parca as tinde sa mearga undeva sa joace la un nivel mai inalt” a mai spus Ioan Radu.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Radu: „Sa nu piarda trenul”"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*