Şi-au prezentat achiziţiile

Bucovina Radauti si-a prezentat, intr-o conferinta de presa organizata miercuri la restaurantul Authentic, achizitiile de jucatori, componenta noului staff tehnic si obiectivele pentru noul an competitional.

Deosebit de activa pe piata de transferuri, gruparea radauteana a efectuat sase achizitii in pauza competitionala din aceasta iarna, pe Municipal sosind recent portarul Valentin Prutean (Bradul Putna), mijlocasii Dorel Grecu (Rapid CFR Suceava) si Ionel Stoian (Progresul Fratautii Noi), atacantii Marian Apostol (Bradul Putna) si Radu Lutac (Somuz Falticeni) si juniorul Sebastian Vicol (Avantul Volovat).

Fiecare are cate un obiectiv personal. Prutean a revenit cu gandul a prinde cat mai multe jocuri intre buturile radautenilor, Grecu vrea sa puna osul la cat mai multe victorii apoi sa se intoarca la Rapid, Apostol incearca sa prinda cat mai repede un loc in primul 11, Lutac vede in Bucovina o rampa de lansare, in vreme ce mezinul lotului, Sebastian Vicol, isi doreste foarte mult sa debuteze la nivelul Ligii a III-a.

Iulian IonesiPauza dintre tur si retur a adus schimbari si pe banca tehnica a radautenilor, unde functia de antrenor principal a fost preluata de Iulian Ionesi, acesta urmand sa fie ajutat de Cristinel Ilisoi si Tudor Zaremba. “Sunt multumit de lot. Prin transferurile pe care le-am facut, am vrut sa formam o echipa in jurul radautenilor, cu jucatori tineri si dornici de afirmare, care sa vina cu placere la antrenamente. Vrem sa redam echipa radautenilor, sa readucem lumea la stadion pentru ca in ultimul timp, poate si din cauza rezultatelor mai modeste, am avut un numar mic de spectatori”, a declarat antrenorul-jucator Iulian Ionesi.

Antrenorul de pe banca va fi Cristinel Ilisoi, care se vrea o punte intre Ionesi si restul jucatorilor. “Sper ca prin experienta pe care am acumulat-o ca jucator sa pot sa ajut aceasta echipa. Cu marea majoritate a baietilor veniti in aceasta iarna am fost colegi, le cunosc calitatile si sper sa aduca un plus de valoare acestei echipe. Eu sper sa fiu puntea de legatura dintre Iulian si jucatori”, a spus Ilisoi.

Manuel CostacheMaestru de ceremonie la prima conferinta de presa din istoria clubului Bucovina Radauti, presedintele Manuel Costache a prezentat planurile de viitor ale “galben-albastrilor”. “Obiectivul pentru returul campionatului, stabilit impreuna cu echipa tehnica, este sa castigam in primul rand meciurile de acasa, sa aducem lumea la stadion, sa practicam un joc frumos care sa atraga spectatorii. Asta nu inseamna ca o sa neglijam meciurile din deplasare. Din contra, consideram ca, dintre cele patru deplasari pe care le avem in retur, doua sunt accesibile, ne puteam intoarce cu puncte”, a spus Manuel Costache.

Presedintele “galben-albastrilor” spera ca autoritatile din Radauti sa se tina de cuvant si sa asigure echipei locale de fotbal un buget stabil pentru anul 2015. “Avem promisiunea factorilor locali ca vom avea un buget, nu indestulator, dar un buget stabil, care sa ne permita sa activam tot anul in Liga a III-a, nu pe bucati, cum a fost pana acum. Aici nu mai este vorba de grupuri politice, de tabere, de adversari. Toti si-au dat mana pentru sport si am inteles ca vom avea un buget care sa permita sa ne desfasuram activitatea in condiitii optime. In ultimii doi ani am avut un buget de avarie. Nu am avut posibilitatea sa aducem 2-3 jucatori care sa faca diferenta si am avut poate cele mai mici salarii din Liga a III-a”, a spus Manuel Costache, care a atins si probleme lipsei sponsorilor: “La ora actuala nu avem sponsori. Singurul care ne ajuta este domnul Tatar, care ne asigura conditiile de refacere. Este pacat ca in Radauti sunt atatea firme de transport si nu putem beneficia de sprijinul lor la deplasari. Sunt atatia oameni potenti financiar care ar putea ajuta sportul. Speram sa isi schimbe optica”.

Manuel Costache a semnalat si problemele de la stadionul Municipal, unde la nivelul vestiarelor sunt niste conditii deplorabile: “Cine intra o data sub tribune, nu mai intra a doua oara. Este dezastru. Avem niste conditii precare. Stiu ca exista un nou proiect la Primarie referitor la modernizarea bazei sportive. Sper sa se concretize pentru ca, pana acum, s-au schimbat trei cabluri si doua becuri”.

Acesta a adaugat ca intrarea spectatorilor la meciurile de pe Municipal va fi libera. “Nu o sa traim din incasari. O sa lasam accesul liber pe stadion. Va exista in schimb o urna la intrarea in tribune, unde fiecare poate cotiza. Acei bani vor fi folositi pentru ajutorarea copiilor cu probleme sau a unor familii nevoiase. Vom prezenta cate un caz umanitar la fiecare meci”, a spus presedintele Bucovinei.

Incepand din retur, Bucovina Radauti va disputa vineri meciurile de pe teren propriu. Primul joc oficial este programat pe 6 martie, cand pe Municipal vine CSM Pascani.

COMENTARII:

4 Comentarii la "Şi-au prezentat achiziţiile"

  1. Vai de steaua voastra…

  2. Bravo Iulian!!

  3. DIN CE TRAIESTI MANU DACA NU DIN INCASARI? MECIURI ‘STRATEGICE’ NU MAI SUNT DEOCAMDATA.

  4. Pai crezi ca aia care u venit jucatori bine uni dintre ei ca aici nu vb de apostol ,grecu etc…la restul copiilor aia parinti cotizeaza lunar in buzunarul lu manu sau asta nu o mi stiai..!??

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*