Rădăuţenii, aur cu ştafeta

Atletii cluburilor sucevene au cucerit sapte medalii la etapa finala a Campionatului National pentru juniori III, intrecere desfasurata la saptamanii trecute, pe stadionul “Iolanda Balas Soter” din Bucuresti, in prezenta a circa 500 de sportivi. Performerii delegatiei sucevene au fost Alexandru Chiselita (CSM Suceava), Simona Caziuc  (LPS Suceava) si stafeta masculina de la CSS Radauti.

Formata din Eduard Prelipcean, Valentin Niculcea, Andrei Coca si Adrian Maidac, stafeta radauteana (foto) a cucerit in premiera medalia de aur la o competitie de o asemenea anvergura in proba combinata de 100  200  300  400 de metri, cu timpul de 2 minute, 9 secunde si 87 de sutimi, la peste jumatate de secunda in fata stafetei de la CSS Hunedoara. Cei patru sportivi pregatiti de Bogdan Roscaneanu au urcat pe podiumul de premiera si in cursa clasica de 4 x 100 de metri, unde au ocupat locul trei, cu timpul de 47 de secunde si 94 de sutimi.

Este un rezultat mare pentru un club ca CSS Radauti, avand in vedere baza de selectie si conditiile de pregatire de care dispunem acum. Pregatesc acesti copii de trei-patru ani, iar dupa cateva sezoane in care am avut ghinion, iata ca am cucerit un titlu national. Un mare merit pentru aceasta medalie de aur il are Adrian Maidac, care a alergat fenomenal pe ultimii 400 de metri si a recuperat aproape zece metri. Acest rezultat ne ofera incredere. Speram sa primim acceptul conducerii clubului pentru a participa cu acesti baieti si la etapa finala a Campionatului National de Juniori II. Cred ca ar face fata cu brio”, a declarat Bogdan Roscaneanu, antrenor la CSS Radauti.

Celelalte doua titluri nationale au fost aduse la Suceava de Simona Caziuc (LPS Suceava), medaliata cu aur in 800 de metri, si Alexandru Chiselita (CSM Suceava), aur la 5.000 de metri mars. De asemenea, stafeta feminina de la LPS Suceava, alcatuita din Adriana Onica, Ioana Bordianu, Cristina Calugarean si Simona Caziuc, au castigat medalia de argint in proba combinata de 100  200  300  400 de metri. In privinta celorlaltor medalii de bronz, acestea au fost aduse de Gabriela Doroftei (CSM Suceava), sosita pe locul trei in cursa de 3.000 de metri, si de aceiasi Simona Caziuc (LPS Suceava), clasata a treia in proba de 400 de metri.

COMENTARII:

1 Comentariu la "Rădăuţenii, aur cu ştafeta"

  1. scuzati-ma, nu il cheama Andrei Maidac ci Adrian Maidac !

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*