Primii la fair-play

Rapid Suceava ocupa primul loc intr-un clasament “fair play” intocmit de siteul www.lpf2.ro si care cuprinde cele 12 echipe care evolueaza in seria intai a Ligii a II-a. In cele 22 de meciuri disputate in cadrul sezonului regulat, echipa antrenata de Bogdan Tudoreanu a incasat in total 49 de cartonase: 46 galbene si 3 rosii, “ceferistii” eliminati in sezonul regulat fiind Balan (Clinceni – deplasare),  Sava (Slobozia – acasa) si Vitu (CF Braila – deplasare). “Inseamna ca suntem o echipa cuminte, care si-a vazut de joc, de vreme ce am primit cele mai putine cartonase dintre echipele din seria intai”, a comentat Bogdan Tudoreanu.

Rapid Suceava exceleaza si la numarul de spectatori prezenti la meciurile de pe teren propriu. Intr-un clasament realizat de acelasi site www.lpf2.ro, “ceferistii” ocupa locul al 3-lea, cu o media de 1.350 de spectatori prezenti la jocurile de pe stadionul Areni. Gruparea suceveana este devansata la acest capitolul doar de Rapid Bucuresti, cu o medie 3.245 de spectatori, si CSM Unirea Slobozia, cu 1.500.

Mai ales in turul campionatului, rezultatele au fost de asa natura incat nu le-am dat ocazia spectatorilor sa vina in numar mai mare la meciurile noastre de pe Areni. Altfel, daca prindeam play-off-ul, probabil eram pe primul loc in acest clasament”, a mai spus antrenorul Bogdan Tudoreanu.

Rapid Suceava are in schimb o bila neagra la capitolul meciuri jucate in deplasare, trupa antrenata de Bogdan Tudoreanu fiind singura echipa din serie care nu a cunoscut gustul victoriei pe teren strain in actuala editie de campionat. Cinci egaluri si sase infrangeri au “ceferistii” in deplasare si o aparare ingrijoratoare: 28 de goluri incasate in 11 meciuri. “Intr-adevar, am jucat prost in deplasare, mult mai prost decat in sezonul trecut. In unele meciuri, am rulat tot lotul de jucatori. De aici si acele infrangeri la scor. Am reusit totusi sa scoate puncte din meciurile cu miza. Ne afecteaza doar infrangerile de la Buzau si Constanta”, a precizat Tudoreanu.

In privinta fortei ofensive, Rapid ocupa antepenultimul loc intr-un clasament al celor mai prolifice atacuri din seria intai, “ceferistii” avand o medie un gol marcat pe meci in sezonul de regulat. Golgheterii la zi sunt atacantii Iulian Ionesi si Mircea Negru, ambii cu cate 5 goluri, urmati indeaproape de fundasul Daniel Balan, cu 4 reusite. La totalul de 22 de goluri inscrise de rapidistii pana acum au mai contribuit Ciprian Sumanariu si Costel Arotaritei, fiecare cu cate doua goluri, Vlad Stanescu, Cornei Cainari si Florin Plamada, cu cate unul, plus un autogol al Gloriei Buzau.

In ceea ce priveste apararea, sucevenii ocupa ultimul loc intr-un top al celor mai ermetice defensive din Liga a II-a, cu o medie de 1,9 goluri incasate pe meci.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Primii la fair-play"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*