Pralea va juca în Israel

Echipa locală de handbal se desparte în această vară de unul dintre cei mai valoroşi jucători ai săi. Aflat la final de contract cu Universitatea, portarul Bogdan Pralea a dat curs unei oferte venite din Israel.

După patru ani de cand a ajuns la Suceava împreună cu Leonard Bibirig, Bogdan Pralea a anunţat conducerea clubului sucevean că a primit o ofertă mai bună din afara ţării. Singurul reprezentant al Universităţi la echipa naţională va juca din toamnă în prima ligă din Israel. Bogdan Pralea a semnat un contract pe 3 ani de zile cu nou-promovata Savyon.

“Din păcate, una dintre certitudinele pe care le avem la nivel de lot este că Bogdan Pralea va pleca să joace la o echipă nou-promovată în prima ligă din Israel. Bogdan ne-a spus că este vorba despre un contract bun şi ne-a rugat să îl înţelegem. Imi pare rău că aşa stau lucrurile. Practic, a fost cel mai bun jucător al nostru în ultimul sezon. În condiţiile în care el a fost decisiv în obţinerea locului III, cota şi imaginea sa au crescut”, a anunţat directorul tehnic al Universităţii, Petru Ghervan.

Pentru Bogdan Pralea, transferul în afara ţării reprezintă o provocare. Fostul portar al Universităţii a ţinut să le multumească foştilor colegi şi publicului din Suceava.

“Am considerat că este momentul să fac un nou pas în cariera mea şi anume acela de a juca la o echipă din străinătate. Sper să nu fie un regres că merg în campionatul israelian, mai ales că m-am gândit că este un proiect pe termen lung care în timp îmi poate aduce satisfacţii morale şi materiale. Îmi pare rău că voi pierde contactul cu Liga Naţională, pentru că risc să nu mai fiu conovocat la echipa naţională. A fost o decizie destul de grea să mă despart de Suceava pentru că la CSU am avut cei mai buni ani din cariera mea. Spun asta pentru că am obţinut locul trei cu această formaţie şi în plus am fost convocat la echipa naţională, însă în viaţă mai trebuie să şi experimentezi şi de aceea am luat această hotărâre. Aş dori să le urez foştilor mei colegi de la CSU, antrenorilor şi minuntaului public sucevean multă baftă în noul sezon şi să le transmit că Suceava nu stă în niciun jucător, indiferent cum se numeşte ci în forţa şi ambiţia grupului”, a spus Bogdan Pralea, citat de www.handbalvolei.ro.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Pralea va juca în Israel"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*