Porumboiu aruncă bomba

Se strange latul in jurul lui Dumitru Moldovan. Adrian Porumboiu a dezvaluit ca in 2007 s-a inteles cu Moldovan sa il cumpere pe mijlocasul Mihai Roman cu 250.000 de euro. Lutu Moldovan l-a tras insa pe sfoara pe Porumboiu, patronul FC Vaslui, si l-a trimis pe Roman liber de contract la FC Brasov. Porumboiu il acuza acum pe Moldovan ca nu a aparat interesele clubului si nu a facut recurs la decizia comisiei care a reziliat contractul dintre Roman si FC Cetatea.

Cred ca cineva de la Cetatea a umblat cu lucruri necurate. Mie imi spuneau ca Roman e in Anglia si de fapt el era tinut ascuns la Brasov”, a spus Porumboiu.

Adrian Porumboiu, patronul FC Vaslui, a dezvaluit culisele transferului mijlocasului Mihai Roman de la FC Cetatea la FC Brasov si l-a acuzat pe fostul presedinte Dumitru Moldovan ca nu a aparat interesele clubului. Noile informatii furnizate de Adrian Porumboiu ridica mari semne de intrebare in ce priveste modul in care Dumitru Moldovan a gestionat situatia plecarii pe usa din dos a lui Roman de la Cetatea si chiar ne intrebam daca nu cumva totul s-a facut cu buna stiinta sau chiar la sfatul fostului presedinte al clubului sucevean.

Patronul FC Vaslui a povestit ca s-a inteles cu FC Cetatea sa il cumpere pe Roman inca din pauza competitionala din iarna 2006-2007. Mijlocasul sucevean nu a fost transferat chiar atunci la Vaslui deoarece oficialii Sucevei s-au inteles cu Porumboiu ca Mihai Roman, jucator de baza al echipei din Areni, sa ramana la Cetatea pana la sfarsitul campionatului. In intersezon, dupa ce FC Cetatea a retrogradat in Liga a III-a, Porumboiu a venit la Suceava pentru a discuta transferul lui Roman.

Intre timp, mai multe echipe din primele doua esaloane valorice s-au aratat interesate de serviciile mijlocasului radautean. Porumboiu a facut atunci o oferta de nerefuzat pentru a-l transfera pe Roman. El s-a aratat dispus sa plateasca nu mai putin de 250.000 de euro. „Am vorbit si cu domnul Modovan si cu domnul primar si am oferit 250.000 de euro. Noi am dat si un milion de euro pe un jucator asa ca 250.000 mi se parea o suma corecta. Nici nu ma gandeam ca nu mi-l vor da mie pe Roman, mai ales ca eu eram si finantator la Suceava, am bagat bani la echipa si aveam de gand sa finantez in continuarea Cetatea, mai ales ca am afaceri in zona”, a spus Porumboiu.

Moldovan nu a facut recurs la decizia comisiei pentru statutul jucatorului

Cred ca cineva de la Cetatea a umblat cu lucruri necurate”, spune Porumboiu cand vine vorba de modul in care Mihai Roman a ajuns la Brasov. Patronul FC Vaslui a povestit ca dupa ce a discutat in mai multe randuri cu cei de la FC Cetatea, a venit la Suceava pentru a semna acordul de transfer. Ajuns la Suceava, lui Porumboiu i s-a spus ca Roman este plecat in vacanta in Anglia. S-a stabilit atunci ca intelegerea se va parafa dupa venirea lui Roman in tara. Intre timp, Mihai Roman a depus memoriu de FRF iar comisia pentru statutul jucatorului l-a declarat liber de contract si mijlocasul sucevean a semnat cu FC Brasov.

Toate aceste tertipuri i se par necurate lui Adrian Porumboiu care a spus ca atunci cauza lui Roman „s-a judecat pe intuneric” si ca l-a sesizat despre aceasta decizie chiar si pe seful FRF, Mircea Sandu, dar ca nu s-a mai putut face nimic dintr-un singur motiv – Cetatea Suceava nu a facut recurs la decizia comisiei. „Mi-a lasat un gust amar tot ce s-a intamplat cu Roman. Numai in fotbalul romanesc se poate intampla asa ceva si numai anumite echipe au puterea de a face astfel de lucruri. Asa cum s-a procedat cu Dinu Vama. Eu le numesc smecherii ieftine. Nu e posibil sa pierzi un astfel de jucator pentru 2.000 de dolari. Pai eu le dadeam 250.000 de euro. Aveau cu ce plati”, a spus Porumboiu.

Patronul FC Vaslui l-a acuzat pe Dumitru Moldovan ca ar fi fost implicat in afacerea transferului lui Roman la FC Brasov. „Nici macar nu a facut recurs la decizia comisiei. Pai Moldovan ma tot amana ca Roman ar fi plecat din tara si Brasovul il tinea ascuns. A fost o metoda specifica fotbalului romanesc. Pai el se antrena cu Brasovul si de la Suceava imi spuneau ca e in Anglia. Pentru el e in regula ca e la Brasov dar metoda prin care a ajuns acolo imi lasa un gust amar”, a mai spus Porumboiu. El a aratat ca il considera principalul vinovat pentru aceasta situatie pe fostul presedinte al FC Cetatea, Dumitru Moldovan, despre care spune ca nu a aparat interesele clubului.

Domnul Moldovan trebuia sa apere interesul clubului. Eu am vorbit cu el si i-am spus ca ii dau 250.000. Ba chiar i-am spus ca sunt de acrod sa plece in alta parte daca da cineva mai mult. Daca dadeau altii 300.000 eram de acord sa plece in alta parte. Dar sa-l dea pe gratis e prea mult”, a declarat Adrian Porumboiu.

Dinu Zară

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Porumboiu aruncă bomba"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*