Pontul zilei: Cum trebuie ales pentru a putea spera la rezultate bune?

Pontul zilei, fratele mai mic al biletului zilei – principala atracție a pariorilor din România – este un subiect care îi preocupă pe foarte mulți pasionați de adrenalină din țara noastră, nu putem nega acest lucru. Tocmai de aceea ne-am propus să vă prezentăm metoda pe care o folosesc pariorii profesioniști, în speranța de a vă ajuta să vă rotunjiți veniturile.

Spre deosebire de biletul zilei, acolo unde scopul este de a adăuga pe bilet selecții cu o probabilitate extrem de mare de reușită, întrucât este nevoie ca toate pronosticurile să fie corecte pentru a câștiga, pontul zilei din fotbal trebuie să fie gândit folosind o cu totul altă abordare, una care să faciliteze realizarea profitului pe termen lung și anume metoda pariurilor de valoare.

Pentru a putea depista un pariu valoros trebuie să înțelegem prima dată la ce se referă conceptul: este vorba despre pronosticuri pentru care găsim cote mai bune decât estimăm noi că ar trebui să fie. Cotele nu sunt altceva decât niște coeficienți care indică probabilitățile unor anumite rezultate.

Acum, depinde de fiecare parior în parte să-și conceapă sau să copieze un model de analiză avansat, care să poată fi cumva calculat exact în procente. Chiar dacă pare ceva extrem de complicat la prima vedere, totul poate pleca de la câteva valori care, folosind câteva operații aritmetice simple, pot fi transformate în probabilități. Odată ce vei ajunge la un format personal și la niște cifre, poți aplica această formulă pentru a vedea în mod concret dacă găsim valoare într-un pariu:

Cota * Probabilitatea estimată / 100

De fiecare dată când rezultatul este mai mare de 1, înseamnă că am găsit un pariu de valoare.

Să luăm un exemplu edificator: Avem un meci între Barcelona și Real Madrid, iar formulele tale te aduc la concluzia că gazdele au 50% șanse de a se impune, oaspeții au numai 25% de a câștiga, în timp ce remiză are tot o probabilitate de 25%.

Ei bine, acum, dacă găsești o agenție care îți oferă o cotă de 2.10 pentru victoria gazelor, ai găsit un pariu de valoare. Același lucru este valabil însă și pentru situațiile în care, spre exemplu, victoria oaspeților sau rezultatul de egalitate ar avea o cotă mai mare de 4.00. Tocmai aceasta este baza pariurilor pe valoare și totodată diferența între pariurile pentru pontul zilei și cele pentru biletul zilei, și anume că pariurile pe valoarea nu se pun pe favorite, ci pe oricare opțiune care are o valoare bunicică.

Bun, în momentul acesta, este foarte posibil ca unii dintre voi să se întrebi cum îi poate ajuta această metodă pentru a avea rezultate bune la pariuri sportive pe termen lung. Combinând această abordare cu metoda de money management a mizei fixe, care să fie cuprinsă între 0.5% și 3% din bankroll-ul inițial, dacă pariorul estimează corect probabilitățile ar trebui să poată obține profit pe termen lung.

Cum este posibil acest lucru? Pentru a răspunde, să folosim exemplul aruncării unei monede: Sunt 50% șanse să pice pajură și 50% șanse să pice cap, atunci când aruncăm o monedă simetrică. Totuși, este foarte posibil să aruncăm o monedă de 100 de ori și să nu pice de 50 de ori pe fiecare față, ci, spre exemplu, de 45 de ori pe cap și de 55 pe pajură. Atenție! Aceste rezultate nu înseamnă că probabilitățile reale de 50% nu erau corecte. Ei bine, acest fenomen de variație, toleranță sau cum vreți să-i spunem este cât se poate de natural.

Așa este și cu norocul și ghinionul. Atunci când joci pontul zilei, există riscul să ai mai mult ghinion sau mai mult noroc în decurs de 100 de pariuri, însă dacă mărim eșantionul la 1000 sau la 10.000, vom vedea că acestea se echilibrează.

Gândește-te la aruncarea unei monede, din 1000 de aruncări este foarte probabil ca diferența procentuală între cele două rezultate să fie mai mică decât în exemplul nostru cu rezultatul 45, respectiv 55. Așa se întâmplă și cu pariurile tale jucate după modelul prezentat mai sus, așa că pe termen lung, aplicând money management-ul profesioniștilor și aplicând metoda pariurilor pe valoare vei putea spera să devii un parior iscusit.

Așadar, să facem o scurtă recapitulare. Ține cont de aceste lucruri atunci când faci biletul zilei pentru a putea spera la rezultate mai bune:

  • Respectă strategia de money management fix și nu te abate de la ea;
  • Pariază doar pe pronosticuri cu valoare, chiar dacă joci pe outsideri sau pe pariuri care nu sunt favorite să iasă la categoria lor, însă ai grijă să setezi mizele de așa natură încât să-ți permiți o marjă de eroare conformă cu cota medie jucată;
  • Analizează cu atenție fiecare meci, nu te grăbi niciodată, cântărește atât argument pro, cât și contra și nu paria dacă nu ești convins că ai găsit valoare;
  • Nu-ți seta așteptări nerealiste și nu te pripi să tragi concluzii până când nu ai un eșantion consistent de rezultate;
  • Nu copia ponturi de la alți pariori și nu da niciodată bani pentru pronosticuri, ci inspiră-te de la specialiști, dar efectuează tu singur analiza folosind eventual câteva detalii împrumutate care poate ți-au scăpat.

Nu te încrede niciodată în pariuri ca fiind o sursă sigură de câștig. Pariurile reprezintă o activitate de divertisment, așa că nu investi niciodată mai mult de 10% din veniturile tale lunare în jocuri. Mizează numai banii pe care îți permiți să-i pierzi și nu folosi fondurile destinate altor cheltuieli pentru a paria. Dacă situația îți scapă de sub control, nu ezita să faci auto testul de dependență și să iei legătura cu specialiștii de la Joc Responsabil pentru a primi îndrumare în mod gratuit.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Pontul zilei: Cum trebuie ales pentru a putea spera la rezultate bune?"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*