Peste o mie de elevi la festivalul de la Putna

Desfasurata in perioada 5-15 iunie la Școala Putna, cea de a XIV-a editie a Festivalului „Zilele Sportului Scolar” a adunat la start peste 1000 de elevi de la 32 de scoli. Acestia s-au intrecut la handbal, fotbal, atletism, tenis de masa, tenis de camp si sah. Primele trei locuri de la fiecare categorie au primit medalii, diplome, cupe si tricouri.

Intrecerile la sah au fost transate de elevii de la Putna, care au castigat competitia prin Witowschi Eduard la baieti si Ursachi Daniela la fete. Intr-o competitie extrem de spectaculoasa, elevii scolii din Milisauti s-au impus la handbal baieti in dauna celor din Vicov de Jos, locul trei fiind ocupat de Scoala Zamostea. Atat la baieti cat si la fete, Scoala nr. 2 Radauti a ocupat locul I la tenis de masa, campioane la handbal fiind declarate elevele de le Milisauti dupa o finala palpitanta cu scoala Zamostea. La tenis de camp, Scoala Putna a castigat si la baieti si la fete. La atletism s-au evidentiat scolile din Horodnic de Sus, Putna, Radauti nr. 2, Ulma, Iaslovat, Marginea si Vicovul de Sus.

Duminica s-au desfasurat intrecerile la fotbal care au adunat la start nu mai putin de 56 de echipe. La clasele I-IV s-a impus scoala Zamostea, la clasele V-VIII fete s-a impus clubul Armonia Falticeni, la clasele V-VI baieti s-a impus Scoala nr. 2 Iaslovat iar la categoria VII-VIII, Scoala Bivolarie. Intrecerile fotbalistice s-au desfasurat si sub patronatul Asociatiei Judetene de Fotbal, fiind supervizate de Ciprian Anton, presedintele AJF Suceava si de Bogdan Grosu, responsabilul cu copiii si juniorii din judet. Invitat de onoare a fost Mihai Roman, fotbalistul care evolueaza la FC Toulouse in Franta fiind unul dintre arbitrii competitiei.

„As dori sa multumesc atat participantilor la aceasta competitie, elevi si profesori, care impreuna au contribuit la spectacolul sportiv cat si celor care au fost aproape si au contribuit ca acest festival sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Merita de mentionat sprijinul obtinut de la Scoala Putna, Primaria Putna, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Suceava, Asociatia pentru Dezvoltare Locala Putna, Ocolul Silvic Putna, Asociatia Judeteana de Fotbal Suceava, Inspectoratul Judetean de Politie, Inspectoratul Scolar Judetean Suceava si clubul AS Bradul Putna, partenerii acestui amplu eveniment”, a declarat promotorul evenimentului, profesorul Ciprian Cretan.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Peste o mie de elevi la festivalul de la Putna"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*