Perijoc, aur la Naţionale

Performanta istorica pentru boxul sucevean. Lacrimioara Perijoc a castigat in premiera titlul national, dupa ce s-a impus ieri, in finala categoriei 57 de kilograme din cadrul Campionatelor Nationale de box feminin pentru tineret de la Buzau. Proaspat componenta a lotului national al Romaniei, sportiva de la Csm Suceava si-a asigurat prima medalie aur din cariera in stil de mare campioana, cu doua victorii inainte de limita.

Urcata in ring din postura de medaliata cu bronz la editia de anul trecut a Campionatelor Nationale de tineret, Lacrimioara Perijoc a boxat in faza semifinalelor cu oradeanca Alina Berinde. Pugilista pregatita de Doru Iftime si-a asigurat victoria inca din prima repriza, cand, in urma unei serii de lovituri, sportiva ardeleana a fost numarata de arbitru si a abandonat pe loc lupta. Perijoc a repetat isprava in finala categoriei 57 de kilograme, unde a invins-o pe argeseanca Cristina Ene, dupa o lupta in care antrenorul sportivei din Pitesti a fost nevoit sa arunce prosopul dupa doar 35 de secunde de la gongul de start.

E prima mare performanta din cariera mea si sper sa nu fie si ultima. Stiam pentru ce merg la Buzau, pentru ce lupt si am reusit. Au contat foarte mult antrenamentele de la lotul national si asta s-a vazut in ring, mai ales la capitolul rezistenta fizica”, a declarat Lacrimioara Perijoc.

La randul sau, tehnicianul Doru Iftime considera ca rezultatul obtinut de pugilista suceveanca a venit ca o consecinta fireasca a pregatirii din ultima perioada. “Sunt foarte fericit de faptul ca Lacrimioara a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului. Acesta medalie vine dupa o lunga perioada de pregatire spartana la munte, alaturi de lotul national”, a precizat antrenorul sectiei de box de la Csm Suceava.

Dupa ce a cucerit titlul national, Lacrimioara Perijoc spera sa se remarce si pe plan international, pugilista suceveana fiind unul din pariurile de viitor ale antrenorului lotului feminin al Romaniei, Adrian Lacatus. “Sper sa scot o medalie si la Campionat Europene”, a anuntat Perijoc.

Primaria va aloca in acest an boxului un buget de 20.000 de lei, cu 10.000 de lei mai putin decat anul trecut.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Perijoc, aur la Naţionale"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*