Patru noutăţi la Rapid CFR

Rapid CFR Suceava s-a reunit luni în vederea începerii pregătirilor pentru returul Ligii a III-a. La apelul antrenorilor Bogdan Tudoreanu şi Ion Buzoianu au răspuns prezent un număr de 25 de fotbalişti, noutăţile primului antrenament fiind reprezentate de Mircea Negru, revenit după un periplu de un an de zile la Sporting Suceava, Sascha Marinkovici – un atacant de 20 de ani care în turul campionatului a îmbrăcat tricoul celor de la Politehnica Iaşi, Claudiu Velescu – un fundaş central în vârstă de 31 de ani care a purtat banderola de căpitan a grupării Dunărea Galaţi, precum şi mijlocaşul Alexandru Moldovan, care în ultima jumătate de an a jucat pentru FC Panciu.

Conform programului trasat de conducerea tehnică, formaţia rapidistă se va pregăti în următoarele două săptămâni la Suceava, urmând ca în perioada 30 ianuarie – 10 februarie să plece într-un stagiu centralizat de pregătire la Poiana Negri. După acest cantonament, “ceferiştii” vor reveni pe Areni, urmând ca până la reluarea Ligii a III-a, programată pe 2 martie să dispute mai multe meciuri de verficare.

La acest capitol, au fost perfectate deja trei jocuri-test. Primul este unul de lux, sâmbătă, rapidiştii urmând să-şi testeze forţele în compania prim-divizionarei Ceahlăul Piatra Neamţ, într-o partidă programată sub Pietricica. Şase zile mai târziu, trupa lui Bogdan Tudoreanu va evolua în fieful celor de la CSM Paşcani, urmând ca pe data de 10 februarie, imediat după revenirea din cantonament, să evolueze contra concitadinilor de la Sporting Suceava.

“Vrem să facem un retur de campionat mai bun decât turul şi implicit să promovăm, aşa cum cred ca îşi doresc toţi iubitorii fotbalului din Suceava. Mă bucur că ne-am păstrat toţi jucătorii în această pauză de iarnă, iar prin venirea lui Velescu, Marinkovici şi Negru şi a altor doi jucători pe care îi aşteptăm zilele viitoare, sper să reuşim acest lucru”, a anunţat principalul Bogdan Tudoreanu, care a precizat că va renunţa la două-trei nume din vechea gardă, în funcţie şi de numărul jucătorilor care vor semna cu echipa rapidistă în pauza de iarnă.

La rândul său, secundul Ion Buzoianu a menţionat că rapidiştii au început noul an cu gândul la promovare, mizând în această luptă atât pe pregătirea serioasă pe care intenţionează să o efectueze în această iarnă, cât şi pe sprijinul financiar al autoritătilor locale.

“Începem anul cu gândul la primul loc al clasamentului. Avem o atmosfera bună în cadrul lotului, pentru că s-a creat o stare de emulaţie prin venirea acestor jucători noi. Însă, marele nostru avantaj este că ne-am păstrat vechiul lot. Suntem foarte optimişti, nu vom muta munţii din loc, dar până la startul returului, vom face antrenamente ca pentru o echipă de Liga II-a. Lupta pentru promovare se anunţă însă una uşoară, pentru că returul va fi mult mai greu decât turul. Spre bucuria noastră, am auzit că vom avea însă un sprijin în plus dinspre autorităţile locale”, a declarat Ion Buzoianu.

La reunirea de ieri a lotului rapidist au fost prezenţi următorii jucători: Cătălin Pascal, Valentin Prutean – Ionuţ Sava, Cristian Hrimiuc, Cristian Spătar, Florin Plămadă, Dinu Oniu, Florin Ailenei, Claudiu Velescu, Cătălin Doroftei, Dorin Semeghin, Alexandru Ghiviziu, Cătălin Golofca, Ionuţ Plămadă, Paul Bosancu, Marius Romaniuc, Vlad Stănescu, Alexandru Moldovan, Gabriel Şuleru, Ciprian Sumanariu, Mircea Negru, Iulian Ionesi, Andrei Duman, Lucian Burlacu şi Sascha Marinkovici. De asemenea, la primul antrenament al anului a luat parte şi Daniel Bălan, aflat în căutarea unui contract la nivelul Ligii I din România, după despărţirea de gruparea rusă Energiya Khabarovs.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Patru noutăţi la Rapid CFR"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*