Participă la Cupa Odorheiului

Universitatea Suceava va participa la sfrasitul acestei saptamani la Cupa Harghitei, un puternic turneu de pregatire la care vor mai lua parte formatiile Stiinta Bacau, Potaissa Turda si gazdele de la Hc Odorhei.

In prima runda de jocuri, trupa antrenata de Stelian Bursuc si Leonard Bibirig va intalni vineri, cu incepere de la ora 11.45, rivala moldava Stiinta Bacau. Tot vineri, dar cu incepere de la ora 19.15, “studentii” vor infrunta vicecampioana Hc Odorhei, pentru ca sambata, in ultimul meci al turneului, sa evolueze de la ora 10.00, in compania gruparii Potaissa Turda, nou promovata in Liga Nationala.

Este ultimul turneu de pregatire inainte de startul meciurilor oficiale si urmarim in primul rand sa ne imbunatatim jocul si sa integram jucatorii noi-veniti in angrenajul echipei noastre. Daca vor reusi aceste doua lucruri, sunt sigur ca vor veni si rezultatele, chiar daca nu ne-am propus in mod special sa castigam turneul de la Odorhei. Am inceput jocurile amicale in compania unor echipe mai accesibile, acum vom intalni niste adversari ceva mai tari si speram sa fim in forma maxima la prima etapa de campionat”, a spus antrenorul Leonard Bibirig inainte de plecarea la Odorheiu Secuiesc.

Tehnicianul a precizat ca Universitatea va miza pe lotul de jucatori cu care a evoluat in amicalele de la Brasov si Bucuresti, singura incertitudine fiind legata de portarul Dragos Nedelcu, care acuza o puternica raceala si ar putea lipsi la Cupa Odorheiului. In schimb, in delegatia “alb-albastrilor” s-ar putea regasi si Adrian Chirut, antrenorii suceveni urmand sa se decida diseara asupra cooptarii lui in lot.

Universitatea ar putea miza la Cupa Odorheiului si pe ucraineanul Serghei Besarab, care trebuie sa se alature diseara echipei sucevene. In varsta de 24 de ani, Besarab poate juca atât pe postul de centru, cat si pe cel pivot sau inter dreapta si va evolua pentru un sezon la Suceava sub forma de imprumut de la Politechnik Donetk, formatie in tricoul careia s-a remarcat la ultima editie a Memorialului Mihai Mironiuc.

Dupa turneul de la Odorhei, “studentii” vor intra direct in focul meciurilor oficiale, urmand sa participe, in perioada 2-3 septembrie, la Supercupa Romaniei, competitie organizata la Constanta, cu ocazia implinirii a 75 de ani de existenta de catre FRH si care va reuni la start primele trei clasate in ultimul sezon al Ligii Nationale, Hcm Constanta, Hc Odorhei si Csu Suceava, plus finalista Cupei, Pandurii Tg Jiu.

Pana in acest moment, Universitatea a disputat 10 partide de verificare, castigand 9 dintre acestea.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Participă la Cupa Odorheiului"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*