Pandurii- CSU Suceava: 26-28

Csu Suceava a bifat a doua victorie consecutiva din acest an, dupa ce s-a impus astazi, cu scorul de 28-26 (14-11), pe terenul formatiei Pandurii Targu Jiu, intr-un meci contand pentru etapa a 13-a a Ligii Nationale.

Ajunsa in fieful gorjenilor dupa un adevarat periplu pe soselele inzapezite din sudul tarii, echipa suceveana a inceput perfect intalnirea, iar pe fondul reusitelor lui Cantec, oaspetii s-au distantat la patru goluri inca din primele opt minute de joc, scor 6-2. Ajutata dintre buturi de paradele lui George Selaru, care a blocat in dese randuri contraatacurile gazdelor, trupa antrenata de Leonard Bibirig si-a pastrat un avans constant pe tabela de marcaj pana in minutul 20, scor 11-8. Apoi, in ciuda timpului de odihna cerut de tabara gorjeana, Universitatea a ramas la conducerea jocului pana la pauza, “alb-albastrii” revenind la cabine cu un avantaj de trei goluri, scor 14-11, gratie unui ultim gol semnat pe finalul reprizei de Amihaesei.

Pandurii au reintrat in calculele victoriei odata cu startul partii secunde, in debutul careia au marcat de patru ori consecutiv si au egalat situatia in minutul 35, scor 15-15. Desi nu au izbutit sa preia conducerea, gazdele au tinut ritmul impus de “studenti” si datorita aruncarilor fructificate de la 7 metri, astfel ca jumatatea reprizei a doua regasea cele doua combatante la egalitate, scor 20-20. Pe fondul superioritatii numerice din teren, ivite in urma eliminarii primite de portarul Dragomir, gruparea suceveana s-a distantat insa din nou la trei lungimi la intrarea in ultimele zece minute ale intalnirii, scor 24-21.

Avantajul oaspetilor a fost anulat insa repede, cu largul concurs al brigazii argesene Nica/Barbu, care a dictat trei eliminari in tabara “studentilor” intr-un interval de doar cateva zeci de secunde, decizii ce le-au permis gazdelor sa restabileasca din nou egalitatea cu trei minute inainte de final, scor 26-26.

Universitatea nu a predat insa armele, iar odata revenita in efectiv complet a punctat de doua ori consecutiv in poarta gorjeana, prin Cantec si Gavriloaia. Desi ultimele secunde au fost extrem de incrancenate, Acatrinei primind un cartonas rosu la ultimul atac advers, “studentii” n-au mai scapat victoria, castigand doua puncte vitale in lupta pentru cupele europene, dupa 28-26 la fluierul final.

Universitatea Suceava: Selaru, Andrei – Gavriloaia (7 goluri), Mitrea (6 goluri), Acatrinei (5 goluri), Cantec (4), Amihaesei (2), Schroeder (2), Rosu (1), Besarab (1), Tutu, Soldanescu, Pancu, Petrea, Sandu, Tiganasu.

Pandurii Targu Jiu: Dragomir, Radulescu – Apolzan (9 goluri), Maziliu (4 goluri), Asoltanei (3), Ilies (3), Sandru (3), Mocanu (2), V. Popescu (1), Mledenciu (1), Motoi, Geică, Mudristoiu, Enache, A. Popescu.

Foto: Alin Peptan

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Pandurii- CSU Suceava: 26-28"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*