O decizie prea dură!

La data de 17 martie un cotidian danez aducea acuze grave atât selecţionerului naţionalei de handbal masculin, Aihan Omer, cât şi fostului vicepreşedinte al Federaţiei Române de Handbal, Petre Paleu. Cei doi erau învinuiţi că ar fi oferit câte 30.000 de euro celor doi danezi, Martin Gjeding şi Mads Hansen, care ne-au arbitrat în partida cu Muntenegru din 2008. La acea vreme preşedintele Federaţiei Daneze de Handbal ar fi declarat că arbitrii au trebui să refuze banii şi două prostituate oferite de români.

Tentativa de mituire a început să fie anchetată de Federaţia Europeană de Handbal (EHF) din data de 22 martie. Astăzi Tribunalul de Arbitraj a dat sancţiuni drastice! Atât Aihan Omer cât şi Petre Paleu au fost exclusi de EHF din orice competiţie internaţională pe o perioadă de cinci ani. Federaţia Română de Handbal a fost şi ea sancţionată cu o amendă de 27.500 de euro din cauza comportamentului oficialilor şi pentru că nu i-a protejat pe arbitrii EHF.

GazetaSV.ro l-a informat pe antrenorul secund al naţionalei despre ultimele decizii ale EHF. Petru Ghervan a precizat pentru iubitorii de handbal: “Este o decizie foarte dură! Iniţial am crezut că povestea este legată de lupta pentru alegerile de la Federaţia Europeană. Treaba este foarte complicată pentru Aihan, având în vedere că este vorba de cinci ani de zile. Nu pot să înţeleg cum EHF poate să sancţioneze nişte oameni doar în baza declaraţiilor altor oameni! Am încredere că Omer şi Paleu nu au depăşit limitele unei mese oficiale. E o pierdere a handbalului românesc că a fost condamnat prin cei doi oameni. Ne-am apărat tot timpul valorile!

Întrebat de GazetaSV.ro care ar fi şansele ca acum să fie numit selecţioner, Petru Ghervan a încheiat: “Nu mă gândesc la postul de antrenor principal. În clipa de faţă sunt chiar într-o perioadă de retragere, de recul! Asta pentru că s-a acumulat o stare de oboseală cu programul încărcat pe care l-am avut în ultimii ani.


COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "O decizie prea dură!"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*