Noi dezvăluiri în dosarul Cetatea

Chiar şi acum, la trei ani de la momentul în care Fiscul a cerut dizolvarea FC Cetatea Suceava pentru datorii de 34 de miliarde de lei vechi, în dosarul aflat pe rolul Tribunalului apar element noi. Într-un raport suplimentar realizat de firma de insolvenţă Euro Consulting SPRL, publicat luna trecută în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, au fost aduse noi acuze împotriva foştilor conducători ai clubului iar în dosar a apărut şi numele lui Aurel Daicu, şeful AJF.

Principalul vizat este ultimul preşedinte, Ciprian Anton, cel care este considerat de cei de la Euro Consulting SPRL drept principalul vinovat pentru falimentarea clubului FC Cetatea Suceava, iar Dumitru Moldovan, care în acte apare că a împrumutat Cetatea cu patru miliarde de lei vechi, este solicitat să aprobe o eventuală plângere penală împotriva lui Anton. Abuz în serviciu, fals, uz de fals şi fals intelectual, acestea sunt infracţiunile de care este acuzat fostul preşedinte Ciprian Anton în documentul întocmit de Euro Consulting SPRL. Astfel, în raportul suplimentar se arată că Ciprian Anton a fost în perioada 2009-2010 atât preşedinte al FC Cetatea cât şi manager la Sporting Suceava, fapt considerat conflict de interese, mai ales în ce priveşte transferurile între cele două cluburi. De asemenea, în urma contractului nr. 15.232 din 6 mai 2009 prin care Cetatea a primit de la primărie cinci miliarde de lei vechi, Ciprian Anton este acuzat de rea credinţă deoarece din această sumă nu a plătit niciun ban la bugetul de stat.

Euro Consulting SPRL mai arată că în contabilitatea clubului nu apar niciun fel de încasări din transferul a 300 de jucători şi apreciază că datoriile către bugetul de stat ar fi fost acoperit chiar şi numai din compensaţiile de formare ale jucătorilor, stabilite prin Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice al FRF. Compensaţiile de formare stabilite în ROAF sunt de 320 de milioane de lei vechi pentru un jucător transferat în Liga I, 220 de milioane pentru jucătorii transferaţi în Liga a II-a, 120 de milioane pentru jucătorii transferaţi în Liga a III-a şi 60 de milioane pentru juniori.

Euro Consulting estimează că numai din încasarea compensaţiilor de formare stabilite prin ROAF, FC Cetatea ar fi încasat aproximativ 37,5 miliarde de lei vechi, sumă chiar mai mare decât datoria către bugetul de stat. „În privinţa cheltuielilor efectuate de preşedintele Anton Ciprian, remarcăm circa 20 de facturi eliberate de SC Abi-Angi SRL şi SC Polaris SRL reprezentând cazare şi masă, cu sume între 3.500 şi 4.900 de lei fiecare, în total de circa 1.000.000 lei decontaţi pentru cazare şi masă într-o perioadă foarte scurtă şi în care nu au fost eventuale cantonamente. Din verificările efectuate am constatat că firma SC Abi-Angi SRL aparţine unei rude de-a lui Anton Ciprian”, se mai arată în raportul întocmit de Euro Consulting SPRL.

De asemenea, în cazul juniorilor transferaţi de la FC Cetatea la Sporting, Ciprian Anton este acuzat de abuz în serviciu, fals, uz de fals şi fals intelectual. Mai exact, deşi au fost doar împrumutaţi la Sporting, jucătorilor li s-au făcut legitimări noi şi au fost transferaţi către alte echipe. Este cazul jucătorilor Cristian Daneliuc, Doru Popadiuc, Daniel Cristian Păiuş, Alexandru Florin Logofătu, Andrei Dumitru Fedorovici, Gheorghiţă Bogdan Rotar, Alexandru Ivan, Florin Plecanciuc, Vlad Stănescu şi Andrei Duman.

Deşi i s-a ridicat dreptul de administrare al Asociaţiei Sportive Fotbal Club Cetatea Suceava, Anton Ciprian a continuat să semneze documente în numele echipei de fotbal, toate în fals, şi în numele multor jucători ai echipei sau părinţilor acestora. Multe dintre transferurile efectuate de Anton Ciprian au fost girate de preşedintele AJF Suceava, Aurel Daicu, care deşi avea cunoştinţă de transferurile multiple efectuate pentru acelaşi jucător, ilegale din punctul de vedere al Regulamentului ROAF al FRF, a încuviinţat efectuarea acestora”, se mai arată în raportul Euro Consulting SPRL.

Raportul concluzionează că Dumitru Moldovan şi Ciprian Anton trebuie să răspundă în solidar pentru falimentarea FC Cetatea şi precizează că va fi convocată o adunare a creditorilor care să se pronunţe cu privire la întocmirea unor plângeri penale cu privire la “nelegalităţile şi infracţiunile constatate (infracţiuni de ordin financiar contabil, abuz în serviciu, fals, uz de fals şi fals intelectual) pentru cercetarea celor vinovaţi”.

Adunarea creditorilor este formată din DGFP şi Dumitru Moldovan, cel care apare că a împrumutat FC Cetatea cu aproximativ patru miliarde de lei vechi. Aşadar, Moldovan trebuie să se pronunţe dacă va fi plângeri penale împotriva sa şi a lui Ciprian Anton.

In aceasta saptamana, judecătorii Tribunalului Suceava trebuie să se pronunţe în 20 de dosare privind anularea unor transferuri de la FC Cetatea Suceava, solicitarea fiind făcută de firma de insolvenţă Euro Consulting SPRL.

dinuzara.com

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Noi dezvăluiri în dosarul Cetatea"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*