Naţionalele de alergare montană

Muncipiul Vatra Dornei vă găzdui pentru al doilea an consecutvi Campionatul Naţional de Alegare Montană. Competiţia va avea loc duminică, în paralel cu a 5-a ediţie a “Cupei Dornelor” la atletism.

Campionatul Naţional de alergare montană va începe duminică de la ora 10:10 şi va fi destinat seniorilor, senioarelor şi juniorilor I. Pe lângă Federaţia Română de Atletism, la organizarea competiţiei mai contribuie Primăria Municipiului Vatra Dornei, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Asociaţia Judeţeană de atletism. Traseul pe care concurenţii va trebui să îl parcurga este unul extrem de dificil, aceştia urmând să urce pâna pe dealul Runc, la o altitudine de 960 de metri. Promotorul acestui eveniment, Cristian Prîsneac speră ca în viitor Vatra Dornei să găzduiască competiţii de o anvergură şi mai mare.

“Este a doua ediţie a Campionatului Naţional care se desfăşoară la Vatra Dornei şi insist foarte mult pe lângă Federaţie, ca în 2012 să organizăm aici şi Campionatul European. Acum am pierdut în faţa staţiunii Bursa, unde proba de seniori începe de la o altitudine de 300 de metri şi se opreşte la circa 1400, dar sper ca noi să câştigăm drepturile de a găzdui următoarea ediţie”, a declarat Cristian Prîsneac.

Tot duminică, de la ora 12.00, va avea loc ediţia a V-a a “Cupei Dornelor”, competiţie destinată copiilor şi juniorilor.

“Sper ca toţi profesorii de sport să vina împreună cu copiii la Cupa Dornelor. Nu se ştie niciodată de unde poate ieşi o nouă Gabriela Szabo sau Doina Melinte. Şi la această competiţie sunt premii consistente, în bani, tricouri, medalii şi cupe”, a precizat Cristian Prîsneac.

La ediţia de anul trecut a Campionatului Naţional de alergare montană, desfăşurată la Vatra Dornei, au participat peste 130 de sportivi.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Naţionalele de alergare montană"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*