În turneu la Tiraspol

Pentru a pregăti cât mai bine debutul în campionat, echipa locală de rugby va participa săptămâna aceasta la un turneu în Republica Moldova. CSM Bucovina va înfrunta pe parcursul competiţiei formaţiile Dinamo Tiraspol, Universitatea Chişinău şi Poli Kiev.

Delegaţia suceveană va pleca la Tiraspol în cursul zilei de joi, iar conform protocolului stabilit cu organizatorii basarabeni, antrenorul Constantin Vlad va deplasa pentru această competiţie un lot de 22 de jucatori. Conform tehnicianului sucevean, la acest turneu vor fi prezenţi majoritatea sportivilor pe care se va baza în campionat. Meciurile de la Tiraspol sunt programate în perioada 4-6 martie, CSM Bucovina urmând să întâlnească pe rand formaţiile Dinamo Tiraspol, Universitatea Chişinău şi Poli Kiev. Chiar dacă abordează competiţia din postura de câştigătoare a ediţiei de anul trecut, gruparea suceveană are şanse mici să-şi apere trofeul, având în vedere exodul masiv de jucători cu care s-a confruntat în ultima perioadă.

“Echipa de acum, formata in majoritate din jucatori de 18-19 ani, nu se compara cu cea de anul trecut, cand am castigat turneul. Meciurile pe care le vom juca la Tiraspol sunt deosebit de utile pentru acest moment al pregatirilor in care ne aflam. Ne prinde foarte bine acest turneu, pentru ca avem multi jucatori tineri veniti in iarna care trebuie sa acumuleze ceva experienta in incercarea de a forma un grup competitiv in perspectiva inceperii campionatului”, a spus Constantin Vlad, care a tinut sa laude si conditiile de joc de care vor dispune rugbistii suceveni in Republica Moldova.

“Participam din anul 1993 la turneul de la Tiraspol si fara indoiala conditiile existente acolo nu se compara cu cele existente in acest moment al anului in Romania. Vom juca pe terenuri cu suprafata sintetica, care nu afecteaza pregatirea tehnica a jucatorilor”, a completat tehnicianul celor de la CSM Suceava.

Antrenorul Constantin Vlad a precizat ca formatia suceveana va depune saptamana viitoare proiectul pentru atragerea celor 50.000 de lei, pe care primaria locala intentioneaza sa-i aloce rugbyului in acest an. Pana atunci, activitatea echipei, implicit si deplasarea de la Tiraspol, va fi sustinuta din bani de la CSM Suceava.

În altă ordine de idei, Federaţia Română de Rugby a decis să amâne cu o săptămână startul viitorului sezon din Liga Naţională. Astfel, CSM Bucovina va debuta în campionat pe data de 27 martie, când se va deplasa pe terenul grupării Stejarul Buzău. Trupa pregătită de Constantin Vlad va oferi prima reprezentaţie din acest an în faţa propriului public abia pe data de 9 aprilie, când pe terenul de la complexul Unirea va poposi formaţia Ştiinţa Petroşani.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "În turneu la Tiraspol"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*