Momente de reculegere

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Suceava a decretat, săptămâna trecută, ca pe toate stadioanele din giudeţ, să se ţină un minut de reculegere în memoria victimelor cutremurului din arhipelagul Japoniei. Astfel, duminică trecută, între 13.00 şi 13.01, în fotbalul sucevean a fost în sfârşit linişte.

În semn de recunoştiinţă faţă de gestul de solidaritate fără precedent iniţiat de Aurel Day-ku, însuşi împăratul nipon Akihito le-a trimis omologilor săi de la AJF Suceava un poloboc cu zeamă de varză şi mai multe cutii de ceai cu aromă de banane verzi, recomandat în special pentru alungarea mahmurelii.

De asemenea, fapta bună comisă de miticii judeţului nu a rămas fără ecou nici în rândul trusturilor din presa de profil. În consecinţă, radioul Vocea Evangheliei a decis să înfiinţeze o emisiune special dedicată fotbalului judeţean. Denumită “Canon cu canon, fotbal – Divizia D“, emisiunea va fi moderată de un tandem format din Ilie Dobre şi prea fericitul stareţ al Mănăstirii “Sf. Mucenici şi cele 40 de pahare“.

Acestora li se va adăuga, postul de televiziune Trinitas TV, care, în fiecare duminică seară, timp de două ceasuri, va întoarce pe toate feţele meciurile rundei în cadrul emisiunii “Judecata de apoi a etapei“.

Având în vedere succesul enorm de care s-a bucurat acţiunea, Aurel Day-ku a decis să repete gestul la meciurile etapei cu numărul 24, înaintea de startul cărora se va tace în memoria masacrului din Libia. În acest sens, la obişnuitul protocol dinaintea jocurilor, observatorii delegaţi de AJF Suceava sunt rugaţi să verse primul pahar de samahoancă oferit de gazde întru pomenirea rebelilor ucişi de Muammar Gaddafi.

Singurul care nu vrea să se conformeze ordinului venit de Sus este supervizorul jocului CS Gura Humorului – Voinţa Stroieşti. “La meciurile de la Humor, am fost omenit de fiecare dată cu marfă de 12 ani, ţinută în butoaie de dud. Cu tot păcatul, dar eu nu pot face risipă“, a precizat observatorul.COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Momente de reculegere"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*