26 de echipe la matineu

FCM Suceava va juca intr-o serie de 13 echipe in viitorul sezon. Asta se deduce din anuntul facut de presedintele LPF2, Auras Brasoveanu, care a precizat ca pana la termenul limita de 20 iulie, in esalonul secund s-au inscris 26 de echipe pe cele 28 de locuri disponibile. Cea mai mare surpriza o constituie inscrierea in campionat a gruparii Corona Brasov, data ca si desfiintata in aceasta vara. De pe tablou lipsesc insa FC Vaslui si Minerul Motru. Prima s-a desfiintat, iar cea din Motru va continua in Liga a III-a.

Auras Brasoveanu a confirmat viitorul sezon al Ligii a II-a se va desfasura dupa un sistem cu doua serii de câte 13 echipe, împartirea urmând a se face pe criteriu geografic. In cadrul Comitetului Executiv din 12 august, se vor oficializa componenta celor doua serii, din care, cel mai probabil, vor promova doar ocupantele primului loc si vor retrograda ultimele patru clasate. “Avem 26 de echipe înscrise în campionat. Vom merge cu câte 13 echipe pe serie. Pâna pe 12 august când va fi Comitetul Executiv, se vor creiona si cele doua serii. Când vom pune echipele pe hârtie, vom vedea cum se va face împartirea geografica în functie de distante. În ceea ce priveste retrogradarea, înainte picau cinci, dar tinand cont ca sunt doar 13 echipe, vor retrograda patru, adica formatiile clasate de la locul 10 în jos„, a declarat Auras Brasoveanu, citat de siteul liga2.ro.

Dumitru MoldovanDumitru Moldovan, presedintele executiv al clubului FCM Suceava, agreeaza sistemul cu doua serii a cate 13 echipe. “Daca se incepe campionatul in acest sistem cu 13 echipe in serie, se vor juca cate 24 de meciuri de echipa, se indeplineste numarul minim de meciuri impuse de regulament si astfel nu mai trebuie sa jucam play-off sau play-out. Asta inseamna reducerea cheltuielilor. Periculos este daca se retrage o echipa, si raman doar 12”, a declarat Moldovan. Oficialul gruparii de pe Areni a precizat ca sunt sanse de “un milion la unu” ca echipa locala sa evolueze sub numele de FCM Suceava in viitorul sezon. “Juristii nostrii lucreaza la intocmirea actelor. Pentru a ne accepta schimbarea denumirii echipei, trebuie insa mai intai sa achitam datoriile pe care le mai avem la Federatie”, a mai spus Dumitru Moldovan.

Redactorii siteului Liga2.ro au creionat componenta celor doua serii din viitorul sezon al Ligii a II-a. Astfel, FCM Suceava ar putea intalni in noua editie de campionat o fosta prim-divizionara, Sageata Navodari, probabil singura candidata la promovare din Seria I, dar si patru echipe venite din Liga a III-a, este vorba de FCM Dorohoi, FC Voluntari, CS Balotesti si Fortuna Poiana Campina. Acestora li se adauga sapte formatii ramase din sezonul trecut: Unirea Slobozia, ACS Berceni, Sport Club Bacau, Gloria Buzau, CF Braila, Farul Constanta si FCM Dunarea Galati.

COMENTARII:

1 Comentariu la "26 de echipe la matineu"

  1. Ce se mai stie de jucatorul brazilian ? Mai vine la FCM Suceava ? Dar Bumbac ? Parca mai era vorba ca vor mai aduce un fundas central si un mijlocas dar nu se vede nimic ! Oare mai vine vreun jucator bun la Suceava ?

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*