Magiun vrea o singură serie

Marin Barbu vrea o competitie cat mai tare in viitorul sezon al Ligii a II-a. In contexul incertitudinilor care planeaza asupra sistemului competitional, antrenorul celor de la Rapid Suceava si-a exprimat dorinta ca esalonul secund sa fie redus la o singura serie, chiar daca acest lucru ar implica un efort mai mare din partea jucatorilor si ar supune cluburile la cheltuieli mai mare cu deplasarea la meciuri.

Sunt de acord cu o singura serie. Daca ma duc la Constanta, de ce sa nu ma duc la Oradea sau la Craiova? Va fi un efort mai mare din partea jucatorilor, pentru ca va fi greu sa pleci cu doua zile înainte, dar am fi mai motivati”.

Proiectul unui sistem competitional cu o singura serie in Liga a II-a este luat in calcul si de reprezentantul echipelor din esalonul secund in Comitetul Executiv, Aurel Brasoveanu. “Ar fi ideal sa trecem la o singura serie foarte puternica, pentru ca astfel veniturile din drepturile TV vor creste”, a declarat Aurel Brasoveanu.

Aurel Brasoveanu spune ca, in cazul care Rapid Bucuresti si CSMS Iasi nu vor fi primite in Liga I, in baza propunerii inaintate de Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, campionatul Ligii a II-a va contine doua serii a cate 14 echipe, existand insa si posibilitatea ca esalonul secund sa nu adune la start mai mult de 20 de echipe. “In cazul in care Rapid Bucuresti si CSMS Iasi nu sunt acceptate in Liga I, campionatul Ligii a II va începe normal, cu doua serii a câte 14 echipe, cel mai probabil pe 7 septembrie. Cert este ca nu vor participa CS Otopeni, Luceafarul Oradea, Drobeta Turnu Severin si FC Arges. Catre lipsa de participare se îndreapta Delta Tulcea si Farul Constanta. Exista posibilitatea, daca vor disparea foarte multe echipe sa trecem înca din acest sezon la un sistem cu doua serii de zece echipe cu sistem play-off, play-out”, spune Brasoveanu.

Sistemul competitional si programul meciurilor din viitorul sezon al Ligii a II-a, ar urma sa fie stabilite miercuri, intr-o noua sedinta a Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal. In cazul in care va fi votat sistemul competitional prevazut momentan in regulament, cel cu doua serii a cate 14 echipe, Rapid Suceava va face parte din serie intai, alaturi de: Rapid Bucuresti, CSMS Iasi, Delta Tulcea, CF Braila, ACS Clinceni, Unirea Slobozia, Dunarea Galati, Sportul Studentesc, Farul Constanta, Chindia Targoviste, SC Bacau, Gloria Buzau si ASC Berceni.

COMENTARII:

2 Comentarii la "Magiun vrea o singură serie"

  1. AS vrea ca in bucovina sa joace si echipele din ardeal sa fie o singura serie puternica sa trecem odata la civilizatie adica progres in mentalitate si viata altfel nu va fii performanta si spectacol …iar in realitate este banii sponsorii si sa fie televizate meciurile ..cu drepturi de televizare ..

  2. Nu stiu cum ma numesc | 13 august 2013 at 20:19 | Răspunde

    Drobeta Turnu Severin a fost redenumita in CS Turnu Severin, fiti si voi cu informatiile la zi. Si scrieti de unde ati luat articolul :)) adica de pe Sport Total FM sau macar emisiunea, dar prima data cred ca l-ati vazut pe grupul Rapidului. :))

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*