Magna cum laude

Dănuţ Chidoveţ

Trebuie să recunosc că suntem o naţie capabilă să vadă jumătatea plină a paharului indiferent din ce parte privim lucrurile. Forumurile abundă de ipocriţi, entuziaşti şi falşi laudători. Areniul işi aplaudă in picioare laureaţii. Într-o sală de clasă aproape goală, cu un singur coleg in banca suferinţei, Cetatea a primit sâmbată notă de trecere la examenul de corigenţă al Ligii a II-a. Magna cum laude!

Ordinarul e la rang de grozăvie. Salvarea de la retrogradare nu este o performanţa. Este cel mult un premiu de consolare pentru naivii care au umplut tribunele Areniului de-a lungul unui sezon ruşinos.

Si totuşi… E confortabil să ştii că prin septembrie Roheţki va face schimb de fanioane cu căpitanul Farului Constanţa, nu cu cel din Gura Humorului. Este comod să ştii că ai evitat o deplasare de 3 lei, inghesuit intr-un autobuz pe ruta 5. Este o adevărată uşurare să zaci la oficială ştiind că ai scăpat din nou basma curată, chiar dacă izmenele au incetat să-ţi tremure abia in ultima etapă, prin mijlocul lui iunie.

Privit prin geamurile fumurii ale primăriei, sportul pare “bolnav” şi ilogic. Cele trei lulele aruncate pe Areni au scăpat Cetatea de lingura de lemn a seriei. La două străzi distanţă, cu trei surcele in cont, Universitatea joacă cu trofeul Cupei Challenge pe masă. Între ele s-a adâncit doar neantul ineficenţei.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Magna cum laude"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*