Se strigă „pârtie” la Dorna

Cupa Mondiala la sanie

Vatra Dornei va deveni pentru o saptamana capitala mondiala a intrecerilor de sanie, partia “Bucovina” urmand sa gazduiasca, incepand de luni, doua competitii internationale de sanie pe pista naturala, e vorba de etapa finala a Cupei Mondiale pentru seniori si de cea de-a IX-a editie a Campionatului Mondial pentru juniori.

Întrecerile se vor desfasura pe patru categorii: individual masculin, individual feminin, dublu si echipe, iar în total vor lua startul aproximativ 160 de sportivi din 16 tari, majoritatea sanierilor, antrenorilor si oficialilor Federatiei Internationale de Sanie urmând sa vina la Vatra Dornei direct de la Jocurile Olimpice de la Soci. România va fi reprezentata cinci sportivi în competitiile de la Vatra Dornei.

Seful comitetului de organizare, Octavian Pungovschi, a declarat ca singura problema o reprezinta temperaturile crescute de afara care au ingreunat amenajarea pistei si au perturbat antrenamentele sportivilor. “Este a 12-a zi consecutiva cu temperaturi pozitive, iar acest lucru nu ne ajuta. Am incercat sa protejam partia pentru concurs, motiv pentru care sportivii romani au reusit sa faca putine antrenamente in ultimele zile. Abia au reusit sa cateva coborari pe jumatate de partie”, a declarat Octavian Pungovschi.

Tinand cont de starea vremii, directorul Octavian Pungovschi, a precizat ca este foarte posibil ca juriul sa muta orele de concurs ceva mai devreme pentru ca sportivii sa aiba parte de o gheata cat mai buna. Aceasta propunere urmeaza sa fie discutata maine seara, cand are loc sedinta tehnica a liderilor de echipa si tragerea la sorti a numerelor de concurs. Conform actualului program, etapa finala a Cupei Mondiale pentru seniori va debuta luni dumineata, la ora 10.00, cu antrenament oficial la sanie simplu masculin, sanie simplu feminin si sanie dublu.

Programul etapei finale a Cupei Mondiale pentru seniori:

Luni:
ora 10:00 – Antrenament oficial sanie simplu masculin, sanie feminin si sanie dublu;
ora 13:00 – Calificari Cupa Mondiala sanie feminin si sanie dublu.

Marti:
ora 10:00 – Calificari Cupa Mondiala sanie simplu masculin;
ora 12:00 – Cupa Mondiala sanie dublu, mansa I; Cupa Natiunilor sanie dublu; festivitate de premiere Cupa Natiunilor – dublu; Cupa Natiunilor sanie feminin; festivitatea de premiere Cupa Natiunilor sanie feminin; Cupa Mondiala sanie simplu feminin, mansa I; Cupa Mondiala sanie dublu, mansa II; festivitate de înmânare a buchetelor de flori pentru proba de sanie dublu; festivitatea de premiere Cupa Mondiala sanie dublu.

Miercuri:
ora 10:00 – Cupa Mondiala sanie simplu masculin, mansa I; Cupa Natiunilor sanie simplu masculin; festivitatea de premiere Cupa Natiunilor sanie simplu masculin; Cupa Mondiala sanie simplu feminin, mansa II; festivitatea de înmânare a buchetelor de flori pentru proba de sanie feminin; Cupa Mondiala sanie simplu masculin, mansa II; festivitate de înmânare a buchetelor de flori pentru proba de sanie masculin; Cupa Mondiala sanie echipe; festivitatea de înmânare a buchetelor de flori pentru proba de sanie echipe; festivitatea de premiere Cupa Mondiala sanie simplu feminin, festivitatea de premiere Cupa Mondiala sanie simplu masculin; festivitatea de premiere Cupa Mondiala sanie pe echipe.
ora 16:00 – Festivitatea de premiere a clasamentului general al Cupei Mondiale în fata Primariei Municipiului Vatra Dornei.

Programul Campionatului Mondial pentru juniori – editia a IX-a:

Vineri:
ora 10:00 – Prima coborâre de antrenament, sanie simplu masculin si feminin urmata de a doua coborâre de antrenament, sanie simplu masculin si feminin;
ora 13:30 – Prima coborâre de antrenament sania de dublu, urmata de o jumatate de ora timp de pregatire; A doua coborâre de antrenament sania de dublu, urmata de sedinta cu oficialii echipelor.

Sâmbata:
ora 10.00 – Prima mansa în proba de dublu, urmata de prima mansa în proba de simplu feminin si de a doua mansa în proba de dublu;,festivitatea de înmânare a buchetelor de flori – proba dublu.
ora 12:30 – a doua mansa în proba de simplu feminin; prima mansa masculin, urmata de sedinta cu oficialii echipelor.

Duminica:
ora 10:00 – a doua mansa în proba de simplu masculin, urmata de a treia a mansa în proba de simplu feminin; festivitatea de înmânare a buchetelor de flori – feminin; a treia mansa în proba de simplu masculin, urmata de festivitatea de înmânare a buchetelor de flori – masculin;
ora 13:30 – Concursul pe echipe, urmat de festivitatea de înmânare a buchetelor de flori – concursul pe echipe.

Ceremonia de premiere va avea loc duminica, 23 februarie, la ora 15.00, in centrul municipiului Vatra Dornei, pe scena amenajata cu ocazia celei de-a 31-a editii a Serbarilor Zapezii. Pârtia Bucovina din Vatra Dornei este singura pârtie de pista naturala din România omologata international. În tara noastra, sania se practica în aproximativ 20 de cluburi sportive, dintre care doua în Vatra Dornei (CSI si CSS).

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Se strigă „pârtie” la Dorna"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*