„Să-şi găsească alt stadion!”

Ion Lungu primarul Sucevei

Într-o perioadă în care fotbalul sucevean părea să se îndrepte într-o direcţie bună, primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut un anunţ surprinzător. Acesta a declarat miercuri că municipalitatea nu va finanţa reparaţiile impuse de Federaţia Româna de Fotbal la stadionul “Areni”. În această situaţie, divizionara secundă FCM Suceava va disputa meciurile de pe teren propriu în alt oraş.

Ion Lungu este de părere că investiţia în modernizarea actualului stadion nu se justifică, în condiţiile în care şi-a propus să construiască o nouă arena sportivă în Suceava.

„Visul meu, care sper să se transforme în realitate, este să făcem un stadion nou. El este prins în strategia pentru fondurile pe 2014-2020. Nu văd rostul să chetuim sume imense de bani pentru actualul stadion. Când vin 2.000 de oameni la meci eu zic că nu este nevoie să deschidem tribuna a 2-a”, a declarat Ion Lungu.

Mai mult, primarul municipiului Suceava îi acuză pe conducătorii divizionarei secunde că au înscenat condiţiile impuse de Federaţia Româna de Fotbal pentru omologarea stadionului “Areni”.

“Din câte ştiu, cel de la FRF a fost montat de unii oameni de fotbal, iar asta mă deranjează. Montat să ceara mai multe, montat să amâne omologarea. Să nu uităm totuşi că Primaria pune la dispoziţie gratuit acest stadion, îl întreţine şi achită consumurile de gaz şi de apă. Din câte mi s-a adus la cunoştinţă, a fost o înscenare ca acel domn de la Federaţie să spună că stadionul nu corespunde cerinţelor şi că va reveni pe 25 august. Vom face ce putem, dacă nu, cei de la Rapid n-au decât să-şi găsească alt stadion”, a conchis şeful administraţiei locale.

Areni - tribuna 2Prezent săptămână trecută la Suceava, reprezentatul cu omologarea stadioanelor din partea Federaţiei Române de Fotbal, Sorin Cojocaru, a acuzat mai multe nereguli. Pentru a da avizul de găzduire a meciurilor de Liga a 2-a, acesta a impus renovarea tribunelor, amenajarea unui cabinet medical, extinderea reţelei de apă, vopsirea scărilor de acces ale spectatorilor şi repararea grupurilor sanitare. După întrevederea cu reprezentatul Federaţiei Române de Fotbal, preşedintele executiv al clubului sucevean, Dumitru Moldovan, a anunţat că tribuna a II-a a fost închisă anul trecut din cauza unei confuzii şi că sectorul respectiv al stadionului ar putea fi redeschis publicului începând din această vară.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

5 Comentarii la "„Să-şi găsească alt stadion!”"

  1. pana sa faca el stadionul ala de care vorbesti de vreo 10 ani incoace.. mai bn l-ar renova pe asta.. ai sa mai prinzi tu alegerile viitoare cand o zbura porcul.. primar de 2 bani ce esti

  2. Mai agaricilor care m-ati votat … La Oscar Wilde sau Versus cu voi !!! Ce nu va convine … mars la Botosani , acolo au echipa de fotbal in prima liga , stadion decent cu o viitoare nocturna , au teatru , filarmonica , cinema multiplex , un oras curat si cochet … Aici la mine in comuna eu dictez … fara cele enumerate mai sus … doar praf , maidanezi , gropi si …… PAVELE ! V-am pupat la portofel … Pana in 2016 sa ma pupati undeva !!!!

  3. „Voi da 150.000 de lei (1,5 miliarde lei vechi), din care 100.000 lei din fonduri proprii şi 50.000 lei din fonduri europene, prin proiectul ”
    Organizarea Festivalului de Artă Medievală este finanţată de la bugetul local de 10 ani de zile!

  4. florin_suceava | 24 iulie 2014 at 12:39 | Răspunde

    Pana nu se deschide tribuna a-|| -a nu merg la meci.

  5. bv domnule primar.salut decizia dumneavoastra.spargeti cuibul de vipere intai si apoi sustineti aceasta echipa.inchideti-le total robinetul finantarilor.astia nu merita sa ne faca de ras pe banii publici.LA MUNCA GOLANILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*