Luceafărul face selecţie

Clubul „Luceafarul Bucovina” Suceava organizeaza sambata, 2 noiembrie, selectie pentru copiii nascuti in anii 2002 – 2003. Actiunea se va desfasura intre orele 13.30 – 14.30, pe terenul sintetic al Universitatii “Stefan Cel Mare”.

Antrenorii Claudiu Sevaciuc, Ovidiu Vranau si Alexandru Burduja invita la aceasta selectie pe toti copiii care doresc sa inceapa practicarea fotbalului dar si pe cei ce au practicat si, din diferite motive, nu au mai frecventat antrenamentele altor cluburi.

“Asteptam cat mai multi copii la aceasta selectie, indiferent de nivelul la care sunt, pentru ca, in cadrul clubului nostru exista la fiecare categorie de varsta doua grupe valorice si astfel copiii au parte de antrenamente specifice nivelului lor de pregatire,” – Vranau Ovidiu, antrenor principal la grupa 2003.

“Initial am dorit sa postez un anunt “pompos”, plin de promisiuni pentru copiii si parintii celor ce vor sa inceapa sa practice acest sport dar, mi-am dat seama ca acest gen de invitatii nu este in concordanta cu caracterul meu si m-am gandit ca mai bine va descriu un dialog intre mine si un parinte, un dialog real, prin care sa cunoasteti mai bine viitorul antrenor al copiilor vostrii.

Intr-o zi m-a intrebat un parinte care a venit cu copilul de mana sa-l inscrie la fotbal:
“In cat timp va invata sa joace fotbal?”
Dupa o pauza de cateva secunde de mirare, i-am raspuns:
“Nu stiu… dar il voi invata astazi un lucru ce ii va folosi toata viata”, astfel i-am pasat repede “mirarea mea”. Dupa o pauza scurta a venit firesc intrebarea:
Ce anume? o intrebare ce o anticipasem asa ca raspunsul era pregatit:
Sa piarda! si am facut o pauza sa vad reactia parintelui… Surprins de raspuns, barbatul astepta explicatii, pe care i le-am oferit imediat:

Cand copilul dumneavoastra era bebelus a plans si a castigat, cand a mai crescut a fost morocanos si a castigat, ulterior v-a rugat respectuos si a castigat din nou… victoriile au fost obtinute usor si astfel satisfactia a fost moderata iar infrangerile sunt o necunoscuta pentru el si astfel reactiile pot fi extreme. Eu, astazi il invat ce dumneavoastra ati uitat sa-l invatati… sa piarda, asa va sti sa exulte la victorii, am incheiat eu dialogul.

Cu respect, Sevaciuc Claudiu.

“Incercam sa incurajam toti copiii sa faca miscare indiferent de ramura sportiva, indiferent de nivelul lor de pregatire, indiferent daca vor sa ajunga sau nu profesionisti, pentru ca sportul si in special sportul de echipa iti ofera posibilitatea sa iti dezvolti personalitatea, comunicarea, comportamentul intr-un grup si nu mai amintesc de beneficiile din punct de vedere al sanatatii” – Burduja Alexandru, antrenor secund al grupelor 2002 si 2003.

 

COMENTARII:

1 Comentariu la "Luceafărul face selecţie"

  1. MISU SUCEVEANU | 1 noiembrie 2013 at 9:22 | Răspunde

    VREAU SA INFORMEZ PARINTII CARE NU STIU CA LUCEAFARUL BUCOVINA ESTE UN CLUB SERIOS CU PROFESORI TINERI FOARTE BINE PREGATITI.
    NU EZITATI DUCETI COPIII LA SPORT PT CA SPORT INSEAMNA SANATATE.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*