Liga a II-a se restrânge

Reunita intr-un cadru festiv, Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal a propus astazi schimbarea sistemului competitional pentru esaloanele inferioare.

Conform propunerii membrilor afiliati, Liga a II-a ar urma sa-si pastreze actualul format cu doua serii a cate 18 echipe si in sezonul 2009-2010, marea batalie a campionatului viitor urmand sa aiba loc in subsolul clasamentului, de unde vor retrograda nu mai putin de 6 echipe din fiecare serie.

Astfel, matineul va cuprinde in sezonul 2010-2011 doua serii a 16 echipe, ultimele trei clasate din fiecare serie urmand sa ia drumul esalonului trei. In acest ritm, pana la startul editiei de campionat 2014-2015, liga secunda se va reduce la o singura serie de 20 sau 22 de echipe.

Acesta este cea de-a doua modificare a sistemului competitional luata in discutie in ultima jumatate de an, prima varianta, cea a turneelor playoff/playout nefiind acceptata de gruparilor afiliate.

Parte colaterala a modificarilor propuse astazi, Cetatea Suceava a fost reprezentata in cadrul discutiilor de presedintele clubului Dumitru Moldovan (foto), acesta fiind coleg de banca la Casa Fotbalului cu vicepresedintele celor de la FC Botosani, Cornel Sfaiter.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Liga a II-a se restrânge"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*