Leancă, un nou titlu naţional

Vatra Dornei a gazduit sambata, pentru al saselea an consecutiv, Campionatul National de Alergare Montana. Cluburile locale s-au facut remarcate prin Andrei Leanca, atletul ce la CSM Dorna Vatra Dornei reusind sa se impuna pentru al doilea an in cursa destinata juniorilor, acolo unde s-a alergat pe o distanta de 8 kilometri. Sportivul pregatit de Cristian Prasneac a trecut linia de sosire, cu un avans de 4 minute in fata urmatorilor clasati, damboviteanul Marius Dumitru, medaliat cu argint, si ploiesteanul Mihai Falcescu, medaliat cu bronz.

Antrenorul dornean Cristian Prasneac se astepta la acest titlu, care i-a asigurat elevului sau prezenta la Campionatul Mondial de Alergare Montana, programat pe data de 14 septembrie in statiunea italiana Casette din Massa. “Era de asteptat ca Andrei Leanca sa castige detasat acest nou titlul de campion national. Pentru noi insa, greul de abia incepe. Duminica viitoare, avem grand prix de Cupa Mondiala in Austria, iar apoi urmeaza Campionatul Mondial din Italia, unde ne dorim un rezultat bun”, a declarat Cristian Prasneac.

Andrei Leanca nu a fost singurul sportiv din judet care a urcat pe podium la Vatra Dornei. Astfel, in proba de junioare, Ioana Pascar (LPS Suceava), a cucerit medalia de bronz, la finalul unei curse castigata de gorjeanca Andreea Piscu.

Campionatul National de Alergare Montana a strans sambata, la Vatra Dornei, aproape 80 de sportivi din intreaga tara. Evenimentul a fost organizat de Primaria Vatra Dornei si Federatia Romana de Atletism, reprezentata la Vatra Dornei de catre presedintele Ion Sandu.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Leancă, un nou titlu naţional"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*