Leancă, bronz la Europene

Andrei Leancă şi-a trecut în palmares un nou rezultat remarcabil, cel mai bun din istoria atletismului dornean. Sâmbătă trecuta, în Bulgaria, la Borovets, sportivul de la CSM Dorna Vatra Dornei a cucerit, împreună cu echipa României, medalia de bronz la Campionatul European de Alergare Montană, aceasta fiind, totodată, prima medalie pentru juniorii români la un concurs de asemenea anvergură.

Alături de Andrei, din echipa ţării noastre au mai făcut parte Ionuţ Dumitru şi Mihai Fălcescu, ambii de la CSM Târgovişte, dar şi Alexandru Dobriţescu, legitimat la CS Pandurii Târgu Jiu. La individual, rezultatul dorneanului Leancă a cântărit cel mai mult, acesta sosind al patrulea la individual, la doar 36 de secunde de podium.

„Deşi a fost un traseu foarte dificil, cu jumătate de kilometru înainte de final eram al doilea. Mi-e ciudă pentru că am ratat podiumul la individual, dar sunt foarte bucuros că am reuşit să iau bronzul cu echipa.”  a declarat Andrei Leanca.

Pentru sportivul care va deveni major în noiembrie urmează o perioadă de concursuri internaţionale (21 iulie – Franţa, 28 iulie – Slovenia), iar pe 2 august, la Bucureşti, se va alinia la startul Campionatul Naţional de Juniori 1 – pistă.

Pe 10 august, la Vatra Dornei se va organiza a VI-a ediţia a Campionatului Naţional de Alergare Montană, obiectivul lui Andrei fiind câştigarea titlului de campion national si calificarea la Mondialul de Juniori din Polonia, programat in septembrie.

Şi şeful delegaţiei române la acest concurs, antrenorul Cristi Prâsneac, s-a declarat mulţumit de evoluţia sportivului său. „După locul 2 la Balcaniadă şi acest loc 3 la Europene, pot spune că Andrei se află aproape de maximum de forma În septembrie, însă, ne aşteaptă o nouă probă <de foc>. Ne antrenăm să o trecem cu brio. Le mulţumim Primăriei Vatra Dornei şi firmei timişorene Constructim pentru că ne-au sprijinit, ca de fiecare dată”, a spus Prasneac.

La Europene a luat parte si suceveanca Ioana Pascar, sportiva pregatita de Iustin Tatarau ocupand locul 20 la individual si locul 7 cu echipa de junioare a Romaniei.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Leancă, bronz la Europene"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*