La 60 de minute de FERICIRE!

Pornind de la liniile de clasament al celor două echipe, la sfârşitul campionatului, nimeni nu dădea aproape nici o şansă, în prima manşă echipei din Suceava. Chiar, declaraţiile antrenorului Ghervan, prin care spunea că important era să obţină un rezultat cât mai strâns, care să le dea şanse în retur, susţinea acest lucru.

Se observa că Suceava a câştigat în deplasare doar 9 puncte, în condiţiile în care 4 puncte, cu Piteşti şi Oradea, aproape toate echipele din liga I le-a câştigat. Pe cand Reşiţa a câştigat acasă 23 de puncte din 26 posibile, ea pierzând un singur meci, cel cu campioana HCM Constanţa, un punct fiindu-i luat de Steaua. Reşiţa avea şi o diferenţă de golaveraj totală de +132, dublă faţă de Suceava care avea +66 la sfărşitul ligii I. Reşiţa a avut o diferenţă de golaveraj de +100 în meciurile jucate acasă şi o medie a numărului de goluri marcate/primite de 32,00/ 24,31, faţă de Suceava care a avut o diferenţă de golaveraj de -2 în meciurile jucate în deplasare şi o medie a numărului de goluri marcate/primite de 29,15/ 29,31. În plus în ultimii 2 ani Reşiţa a câştigat de fiecare dată în meciurile de campionat desfăşurate împotriva Sucevei, iar pe teren propriu, în Cupa Challenge nu a pierdut niciodată vreun joc.

Probabil şi din acest motiv jucătorii echipei UCM au privit lucrurile mai uşor decât trebuia, iar declaraţiile de avertizare ale antrenorului Omer nu au fost întelese la nivelul cerut de către ei. Conştientizând faptul că Suceava este o echipă valoroasă, antrenorul principal la prima reprezentativă, a încercat să întindă o cursă chiar să producă şi o surpriză echipei moldovene, anunţând înaintea partidei faptul că talentatul inter dreapta, I.Stan este accidentat. Dar Stan a jucat şi poate şi din această cauză, a fost unul dintre cei mai buni oameni ai echipei UCM, nimerind şi de trei ori în bară pe parcursul meciului, cu toate că Suceava se aştepta doar la un singur om pe acea parte a atacului – în persoana lui I. Pancu. Acesta a fost singurul lucru pozitiv al reşiţenilor în confruntarea cu sucevenii, de duminica trecută. Prea puţin pentru o finală de cupă europeană.

Suceava a răsturnat toate aceste calcule şi a obţinut o victorie prestigioasă, printr-un joc foarte bine pus la punct tactic, anihilând punctele tari ale formaţiei reşiţene, şi având în portarii echipei, principalii artizani ai victoriei.

sursa: eurohandbal.ro

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "La 60 de minute de FERICIRE!"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*