A acceptat propunerea FRF

teren LPS campus

Municipiul Suceava are şanse tot mai mari să găzduiască un Centru de Excelenţă în fotbal. Primarul Ion Lungu a răspuns afirmativ propunerii de asociere primită de la Federaţia Română de Fotbal prin intermediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Suceava.

Condiţia pusă de Ion Lungu pentru a se implica într-un Centru de Excelenţa a fost ca municipalitatea să nu gestioneze eventualele venituri din transferurile jucătorilor.

„Este o solicitare venită din partea Federaţiei Române de Fotbal ca să facem un Centru de Excelenţă în Suceava. Am mai primit o data această propunere, dar era vorba despre nişte sume pe transferuri cu care nu am fost de acord. Până la urma au fost scoase. Ca atare, voi propune în următoarea şedinţa a Consiliului Local, de pe 28 mai, un proiect de hotărâre prin care să ne asociem cu Federaţia Română de Fotbal. Noi vom intra în acest proiect cu complexul sportiv de la LPS Suceava. Acolo vor fi spaţii pentru cazare, masă şi celelalte atribuţii care revin municipalităţii”, a anunţat Ion Lungu.

În momentul de faţă la campusul şcolar din cadrul Liceului cu Program Sportiv se lucrează intens, acesta urmând să fie finalizat cel târziu în luna decembrie. Problema este că proiectul prin care s-a obţinut finanţare europeană nu prevede ca terenul de fotbal să aibă tribune şi vestiare.

“Din păcate, noi lucrăm cu materialul clientului, iar despre proiectul care a fost depus acum şapte ani de zile, noi, cei din Primărie, nici nu am fost întrebaţi. Încercăm să-l adaptăm din mers, dar o serie de lucrări de acolo nu mai pot fi prinse în proiectul european. Trebuie făcute separat, independent, pe investiţiile Primariei. Sunt de acord că ar trebui să facem un lucru bun acolo. Totusi, stadion fără tribune şi cabine pentru jucatori parcă nu merge. Sunt mai multe variante. Aşteptăm propunerea proiectantului, vom aproba indicatorii tehnico-economici şi trebuie să facem modificări în lista de investiţii, astfel încât să continuam lucrările de acolo pe cheltuiala proprie a municipalităţii”, a declarat primarul Sucevei.

Formarea unui Centru de Excelenţă în Suceava presupune ca Liceul cu Program Sportiv Suceava să găzduiască o grupă cu cei mai talentaţi 25 de copii din regiune care intră în clasa a IX-a . Federaţia promite o investiţie de 250.000 de euro pentru materiale şi salarii, plus infrastructură, aici fiind luată în calcul modernizarea stadionului din Iţcani. De cealaltă parte, Consiliul Local Suceava ar urma să suporte cheltuielile cu transportul, masa şi cazarea tinerilor fotbalişti. Veniturile rezultate din vânzarea jucătorilor se vor împărţi astfel: 50% la clubul de provenienţă, 25% la Consiliul Local Suceava şi 25% la Federaţia Română de Fotbal.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

2 Comentarii la "A acceptat propunerea FRF"

  1. terenul asta trebuia terminat acuma 10 ani, cand avea nevoie o generatie intreaga de buni fotbalisti, am ajuns sa jucam in mocirla de pe itcani. pentru ca in „groapa” se renova un stadion de care nu am avut parte nici unu…!

  2. Deci acolo unde toarnă suct-ul betoane in spatele bisericii lângă liceul sportiv se face stadion???!! Cum vine asta? Nu trebuia fazon? Sau se pune artificial?!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*