Integrarea socială a romilor


În data de 19.10.2011, Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava a desfășurat cel de al II-lea Modul al Proiectului Internațional IRIS– Integrarea socială a romilor prin sport. Acesta a avut loc la Colegiul Tehnic Al.I.Cuza Suceava și a cuprins un seminar ce a dezbătut problemele legate de integrarea socială a romilor,

dar și activități sportive: fotbal, rugby-tag, tir cu arcul, jocuri dinamice și kin-ball. Acest din urmă joc s-a desfășurat în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Suceava. La activitate au participat aproximativ 70 de adolescenți și 10 cadre didactice. Seminarul a fost moderat de dl. Mihai Androhovici, Președinte al Asociației Județene Sportul pentru Toți Suceava și dna. Ileana Iacob, Inspector în cadrul Compartimentului de Prevenirea Criminalității al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava.

Grupul țintă căruia i s-a adresat acest proiect a fost format din tineri romi și non-romi, ONG-urilor dar și instituțiilor publice care lucrează pentru integrarea socială a romilor.

Scopul general al proiectului IRIS este combaterea stereotipurilor tradiționale, dar și a celor noi, care sunt la baza atitudinilor rasiste împotriva romilor. Proiectul are drept obiectiv integrarea socială a romilor, în special al copiilor romi prin intermediul sportului.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul de Drepturi Fundamentale și Cetățenie.
Partenerii locali fară de care acest al II-lea Modul IRIS nu ar fi fost posibil să se desfășoare sunt:Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava, Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, Instituția Prefectului, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava și Clubul Sportiv Olimpia Suceava.

La nivel internațional, Proiectul IRIS este desfășurat de către Unione Italiana Sport per Tutti – Settimo Chivasso Cirie (coordonator), Asociația Județeană Sportul pentru Toți Ilfov, Fundația Kuraj Plodviv, Centru Național al Romilor Sofia, International Sport and Culture Association Copenhaga, dar și parteneri asociați din Ungaria și Turcia.

Concluziile desprinse după finalizarea celor 2 modul IRIS au fost legate de necesitatea intrării în actiune a grupului de voluntari creat pentru o mai bună diseminare a proiectului și demararea de activități sportive în interiorul zonelor cu aglomerare a comunităților de romi.

Următoarea întâlnire a grupului de lucru a proiectului IRIS va fi în perioada 9-11.11.2011 la Plodviv, Bulgaria.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Integrarea socială a romilor"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*