Înotătorii suceveni au luat 33 de medalii la un concurs internaţional în Austria

Inotatorii suceveni s-au intors cu 33 de medalii de la cea de-a XIII-a editie a United Word Games, competitie care a adunat la sfarsitul saptamaniii trecute, in orasul austriac Klagenfurt, aproximativ 10.000 de participanti din 50 tari.

Concursul s-a vrut o copie a Jocurilor Olimpice, destinate cluburilor si a cuprins intreceri la 11 discipline sportive, printre care: inot, tenis, atletism, rugby, volei, fotbal, handbal, baschet sau hochei pe iarba. Sucevenii s-au remarcat la natatie, unde au concurat sportivi din opt tari. Performerul delegatiei a fost Calin Moscaliuc, sportivul legitimat la CS Universitar din Suceava reusind sa cucereasca opt medalii de aur si sa stabileasca totodata patru noi recorduri nationale la categoria 13 ani in probele de 50, 100 si 200 de metri liber si 100 de metri fluture.  Tot cu opt medalii, dintre care sapte de aur si una de bronz s-a intors acasa si Sebastian Croitor, de la CSS-LPS Suceava. La randul ei, suceveanca Maria Verciuc (CSS-LPS) a cucerit sapte medalii, patru de aur si trei de argint si a stabilit doua noi recorduri nationale la categoria 12 ani in probele de 50 de metri liber si 50 de metri bras.

Din delegatia suceveana au mai facut parte: Daria Lucan, dublu medaliata cu aur si tripla medaliata cu bronz, Ioan Socoliuc, medaliat o data cu argint si de trei ori cu bronz si Maria Moscaliuc, medaliata cu argint alaturi de stafeta feminina de 8 x 50 de metri a Romaniei. Gratie acestor performante, Suceava s-a clasat pe locul secund in clasamentul general al cluburilor la natatie.

Sunt niste rezultate excelente, care vin sa incununeze munca acestor copii. Sunt Incantat de progresul lor si sper sa ne intoarcem si de la Campionatele Nationale cu rezultate asemanatoare”, a declarat antrenorul Cezar Moscaliuc, care a tinut sa aduca multumiri celor care au facut posibila participarea la concursul din Austria, este vorba de Asociatia Judeteana de Natatie, domnului Catalin Bunduc de la Victoria Gym, doamnei psiholog sportive Irina Babau, conducerii Scolii Gimnaziale Nr. 3 si conducerii Clubului Sportiv Universitar din Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Înotătorii suceveni au luat 33 de medalii la un concurs internaţional în Austria"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*