Impresii de campanie

Dănuţ Chidoveţ

După mai bine de o lună de campanie electorală mioritică, mi-am dat seama că România e fascinantă doar pentru sociopaţi, că, pentru mine, ţara asta e suportabilă atât timp cât nu ies din găoacea mea.

Străzile abundă de girlande propagandiste. Trei afişe pe un stâlp, un coş de gunoi la trei stâlpi şi blocuri comuniste anvelopate cu mutre feseniste. In centrul urbei, la umbra oului planetar, printre tranşee şi escavatoare se montează şi se demontează scene. Rând pe rând, lupii cu geci de partid vin la microfoane şi se luptă in principii şi idei de genul “ba, pe-a mătii”.

Guvernul e suspendat, primăriile funcţionează cu program redus, şcolile se inchid din cauza gripei, bugetarii se relaxează in concedii fără plată. Nu mai munceşte nimeni. Toţi sunt in campanie. In pieţele comunale se cumpără convingeri politice cu găleţi, sandvişuri, mici, bere, ţuică şi umbrele.

Odată la câteva zile, cirezile de manifestanţi işi mută stâna dintr-un oraş in altul pentru a-şi susţine “spontan” pramatia favorită. La inceput de noiembrie, sute de suceveni erau acostaţi pentru mitingul marinarului de la Iaşi. Autocare şi bani de buzunar. S-a plătit pe cap de vită furajată.

In acest timp, jucătorii echipei locale de fotbal erau să ardă ca şobolanii in caleaşca care-i ducea la Snagov. Bani de prime? Nici vorba. Anton nu vrea să-l “necăjească” pe primar cu asemenea mărunţişuri. Ion Lungu e prins cu campania. Abia işi duce necazurile sale. N-are vreme de-ale altora.

Dracu’ s-o ia de politică! Trăiască regele!

www.chido.blog.com

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Impresii de campanie"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*