Hari, noul şef al FRR

Suceveanul Haralambie Dumitraş este noul preşedinte al Federaţiei Române de Rugby. Fostul căpitan şi antrenor al Echipei Naţionale a fost votat în unanimitate de cei 73 de membri afiliaţi prezenţi la Adunarea Generală de Alegeri. Hari Dumitraş a îndeplinit până acum rolul de Director Naţional de Dezvoltare şi a fost ales ca preşedinte după ce Alin Petrache a renunţat la mandatul său odată cu alegerea în fruntea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

“Mulţumesc colegilor mei pentru votul de încredere. Le-am prezentat o platformă realistă, care îşi propune continuarea unei strategii deja implementate, care şi-a dovedit eficacitatea. Ca şi în sportul pe care îl reprezentăm, constanţa în acţiune, combinată cu creativitatea şi capacitatea de adaptare sunt cheia pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite. Avem aceeaşi misiune, aceea de a promova rugbyul şi de a obţine rezultate pe măsura potenţialului pe care ştim că îl avem în acest sport, aşa că am convingerea că lucrând împreună vom putea construi lucruri frumoase”, a declarat Hari Dumitraş, care va conduce Federaţia Română de Rugby până în 2017.

Hari Dumitraş, aşa cum îi spun prietenii, a început rugby-ul în 1981, după ce înainte practicase handbal şi atletism. În 1986, Harry Dumitraş a părăsit Suceava, cu destinaţia Buzău. Mai târziu avea să ajungă în Franta, unde a evoluat la echipele Lapou şi Strasbourg. Cu Echipa Naţională, acesta a participat la două Cupe Mondiale consecutive din postura de căpitan: Noua Zeelandă 1987 şi Franţa 1991. În acea perioadă, “tricolorii” reuşeau să învingă echipe ca Scoţia, Fiji, Franţa şi Ţara Galilor, pe ultimele două chiar în deplasare.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Hari, noul şef al FRR"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*