Grand Prix atletic pe Areni

Pista stadionului Areni va gazdui, sambata, cea de-a 5-a editie a Grand Prix-ului “Cristina Casandra”. Organizat de catre atleta suceveanca Cristina Casandra, in parteneriat cu Asociatia Judeteana de Atletism, Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Suceava si clubul CSM Suceava, intrecerea va contine sase probe de concurs la categoriile de varsta copii, juniori si open (tineret/seniori), atat la masculin, cat si la feminin.

Initiatoare a acestei competitii in urma cu cinci ani, Cristina Casandra mizeaza pe participarea a peste 100 de atleti la editia din aceasta toamna. “Am ajuns la cea de-a cincea editie a concursului si ma bucura acest lucru, pentru ca nu este usor sa organizezi o asemenea intrecere in ziua de azi. Este bine ca ne-am adunat si ca reusim sa facem ceva pentru promovarea atletismului si pentru asta vreau sa le multumesc celor care ne-au sustinut. Desi am comasat categoriile de varsta, ne asteptam sa participe sportivi din cat mai multe judete, mai ales ca acest concurs se desfasoara cu o saptamana inainte de selectia de la Baile Felix si multi urmaresc sa prinda lotul national pentru Campionatele Europene de Cros. Daca ne va ajuta si vremea, poate vom depasi 100 de participanti”, a declarat Cristina Casandra.

La randul sau, Cezar Moscaliuc, directorul Directiei Judetene pentru Tineret si Sport Suceava, s-a declarat bucuros ca institutia pe care o conduce ii poate oferi o mana de ajutor celei mai bune atlete a judetului in organizarea acestui Grand Prix. “Ne bucuram sa fim parteneri si coorganizatori a acestui cros care poarta numele unuia dintre cei mai valorosi sportivi ai judetului”, a spus Cezar Moscaliuc.

De asemenea, directorul Clubului Sportiv Municipal Suceava, Valerica Gherasim, spera ca editia din acest an a concursului sa scoata la rampa noi talente ale atletismului local, fiind totodata increzator ca Grand Prix-ul ‘’Cristina Casandra” va fi inclus in cel mai scurt timp si in calendarul Federatiei Romane de Atletism. “Cristina Casandra este un model pentru copii. Sunt bucuros ca aceasta competitie are continuitate si sper sa se descopere si alte talente, asa cum s-au descoperit si in anii trecuti. Totodata, ne dorim ca aceasta competitie sa fie inclusa si in calendarul Federatiei Romane de Atletism, fiindca in anii precedenti au fost concurenti foarte multi”, a declarat Valerica Gherasim, care a tinut sa o felicite oficial pe Cristina Casandra pentru calificarea la Jocurile Olimpice ce vor avea loc anul viitor la Londra si unde atleta suceveanca va alerga in proba de 3.000 de metri obstacole. “Vreau sa o felicit oficial pe Cristina Casandra pentru calificarea la Olimpiada de la Londra. Si-a confirmat inca o data valoarea, chiar daca unii spuneau ca nu mai poate. Ma bucura acest lucru, pentru ca nu toate cluburile si judetele din Romania se pot lauda ca au sportivi calificati la Olimpiada”, a precizat directorul Csm Suceava.

Editia din acest an a Grand Prix-ului “Cristina Casandra” va debuta sambata dimineata, la orele 10.30, pe stadionul Areni, cu cele doua probe destinate copiilor, care se vor desfasura pe o lungime de 1.000 de metri. O jumatate de ora mai tarziu, sunt programate cele doua curse de 3.000 de metri rezervate juniorilor, pentru ca ultimele doua probe de concurs sa fie destinate categoriei “tineret si seniori”, acolo unde fetele se vor intrece pe distanta de 3.000 de metri, in vreme ce baietii vor alerga pe o distanta de 4.000 de metri.

Cea de-a cincea editie a Grand Prix-ului “Cristina Casandra” va beneficia de premii in bani in valoare totala de 1.200 de lei, primii trei clasati la fiecare dintre cele sase categorii de concurs fiind recompensati dupa cum urmeaza: locul I – 100 de lei, locul II – 60 de lei, locul III – 40 de lei. La acestea se adauga premii constand in echipament sportiv, medalii, precum si cate o diploma pentru fiecare participant.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Grand Prix atletic pe Areni"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*