Goian şi-a luat gândul de la Naţională

Cel mai important jucător din istoria fotbalului sucevean, Dorin Goian, şi-a luat gândul de la echipa naţională. Ajuns la vârsta de 33 de ani, fundaşul grupării Asteras Tripolis anticipează că lotul României va fi întinerit pentru preliminariile Campionatului European.

După ce a participat la Euro 2008, Dorin Goian se aşteaptă ca selecţionerul Victor Piţurcă să facă schimbări importante în lot pentru următoarea campanie de calificare.

„Cu siguranţă gândul meu nu mai este la echipa naţională. Nu m-am retras, eu nu am dreptul să mă retrag de la echipa naţională, din punctul meu de vedere mult mai mari jucători îşi pot anunţa retragerea de la echipa naţională. Sunt conştient că am o vârstă şi normal, trebuie să vină alţi jucători mai tineri. Noi venim după o ratare a calificării la Mondial şi normal, unele schimbări se produc”, a declarat Goe la Digi Sport.

Dorin Goian a debutat în fotbalul mare la Foresta, în anul 2000. Fundaşul sucevean a trecut apoi pe la Ceahlăul şi FCM Bacău. Evoluţiile bune au atras atenţia Stelei, iar pe 4 martie 2005 a fost transferat în Ghencea. În sezonul 2005-2006 a devenit om de bază în angrenajul “roş-albaştrilor”. A marcat cinci goluri în Cupa Uefa şi a ajuns cu Steaua până în semifinale. Evoluţiile bune l-au propulsat pe Goian la Echipa Naţională. În cele 53 de mecirui în tricoul României, fundaşul sucevean a marcat cinci goluri, cel mai important fiind cel cu Olanda, care i-a calificat pe “tricolori” la Euro 2008.

După patru ani petrecuţi în Ghencea, Goian a luat drumul Italiei. A jucat pentru Palermo, apoi pentru Glasgow Rangers şi Spezia, iar din iunie 2013 este componentul echipei din SuperLiga greacă Asteras Tripolis.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Goian şi-a luat gândul de la Naţională"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*