Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc au vâslit spre aur la Campionatele Mondiale

Romania a urcat cu patru sportivi pe podiumul de premiere la Campionatele Mondiale de Canotaj pentru seniori de la Plovdiv. Si toti patru sunt suceveni.

Singura medalie de aur al delegatiei Romaniei la concursul din Bulgaria a fost adusa de sucevencele Gianina Belega si Ionela Lehaci-Cozmiuc, care s-au impus sambata in proba de dublu vasle categorie usoara. Supranumite “gemenele de aur” ale canotajului romanesc, Gianina si Ionela, care erau campioane mondiale en-titre, au castigat cursa cu timpul de 6 minute, 50 de secunde si 71 de sutimi, devansand echipajele similare din SUA si Olanda.

Am comis-o din nou. Inca nu pot descrie foarte bine ce emotii traiesc. Am avut incredere in noi. Stiam ca vom castiga. Trebuia doar sa ne facem cursa noastra, sa obtinem timpii pe care-i scosesem la antrenamente”, a spus Gianina Beleaga, care povestit si cum a decurs cursa de sambata. „Nu a fost usor, dar am plecat hotarâte, stiind ca toate barcile vor încerca sa ramâna în pluton. Ne-am facut cursa, asa cum ni s-a spus, pentru ca stiam ca avem timpi buni în spate. Când ne-am vazut în fata, am încercat sa ne calmam, sa mergem în ritmul nostru. Treptat-treptat am ridicat strocul ca sa nu mai fim ajunse„, a spus Gianina.

Aurul olimpic – tinta suprema a celor doua sucevence

Multi ne-au spus ca istoria se va repeta dupa ce nu am luat medalie la Europene. Noi ne-am antrenat în continuare la fel. Vrem însa ca la anul, sa spargem ghinionul si la Europene„, a adaugat Ionela, care a precizat ca tinta finala a barcii de dublu vasle este aurul olimpic. „Drumul nostru este la mijloc. Mai avem doi ani pâna la Tokyo. De acolo ne dorim, din tot sufletul, sa ne întoarcem cu aur„, a adaugat sportiva nascuta la Plutonita.

Cea de-a doua medalie a delegatiei Romaniei a fost adusa tot de suceveni, Marius Cozmiuc si Ciprian Tudosa reusind sa devina vicecampioni mondiali în proba de dublu rame. Cozmiuc si Tudosa au fost cronometrati cu timpul de 6 minute, 16 secunde si 90 de sutimi, victoria revenind croatilor Martin si Velent Sinkovic, cu aproape doua secunde mai rapizi. Bronzul a revenit Frantei.

Canotajul romanesc continua sa scrie istorie. Echipajele nostre au reusit sa castige glorie si respect. Felicitarile canotorilor care au luptat sub culorile Romaniei”, a transmis presedintele FRC, Elisabeta Lipa.

In proba de patru rame, sucevenii Cosmin Pascari, Mihaita Tiganescu si Stefan Berariu, alaturi de Ciprian Huc s-au clasat pe locul 5 la nivel mondiala dupa finala de sambata. Duminica, sucevencele Viviana Bejenariu si Maria Tivodariu au ocupat locul 5 cu echipajul de 8+1, suceveanul Ionut Prundean s-a clasat pe locul 6, in vreme ce, alti trei suceveni, Cosmin Macovei, Sergiu Bajan si Constantin Radu au terminat tot pe locul 6 in proba masculina de 8+1.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc au vâslit spre aur la Campionatele Mondiale"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*