Gavriloaia, între golgheterii Ligii

Razvan Gavriloaia se situeaza in primele cinci locuri, intr-un clasament la zi al celor mai buni marcatori din Liga Nationala de handbal masculin. Extrema dreapta a echipei locale Universitatea Suceava a inscris, in primele sapte etape din actualul sezon, un total de 40 de goluri, avand o medie de aproape 6 reusite pe meci.

Pe locul secund in topul golgheterilor formatiei sucevene se afla Florin Acatrinei, acesta marcand 36 de goluri in cele sase jocuri in care s-a aflat pe teren. Interul “studentilor” este urmat in topul eficacitatii de Adi Mitrea si ucraineanul Serghei Besarab, care au inscris 30, respectiv 20 de goluri in portile adversarilor intalniti in primele sapte runde. Urmatoarele pozitii sunt ocupate de Georgica Cantec (18 goluri), pivotul Matei Serban (10 goluri) si Silvian Amihaesi (9 goluri). La zestrea de 196 de goluri stransa de trupa pregatita de Stelian Bursuc in prima jumatate a turului si-au mai adus contributia: Alin Rosu (7 goluri), Madalin Tutu si Eric Schroeder (ambii cu cate 6 goluri), Bogdan Soldanescu (4 goluri), Mihut Pancu (3 goluri), Adrian Chirut si Alin Petrea (cu cate doua goluri), Cristi Bursuc, Razvan Dumitras si Ionut Tiganasu (fiecare cu cate un gol).

Clasamentul general al golgheterilor Ligii Nationale de handbal masculin este condus in acest moment de Radu Ghita de la Stiinta Bacau, cu 51 de goluri marcate in primele sapte etape. Pe urmatoarele locuri se claseaza Alin Bondar (“U” Transilvania Cluj) si Darius Apolzan (Pandurii Targu Jiu), ambii cu 48 de goluri, dinamovistul Mihai Cojocea, cu 41 de reusite personale, si suceveanul Razvan Gavriloaia, cu 40 de goluri.

Este o recompensa morala pentru Gavriloaia. De altfel, partea dreapta a atacului nostru a mers foarte bine in primele etape de campionat, daca tinem seama ca si Acatrinei a reusit un numar important de goluri pana sa se accidenteze”, a comentat antrenorul echipei sucevene, Stelian Bursuc.

Interesant este ca Florin Acatrinei se afla pe primul loc intr-un top al jucatorilor cu cele mai multe goluri marcate intr-un singur meci, interul sucevean punctand de 12 ori in poarta celor de la Odorhei. Stacheta de 12 goluri a mai fost atinsa pana in acest moment doar de gorjeanul Darius Apolzan si bacauanul Radu Ghita.

De altfel, in privinta fortei ofensive, Universitatea ocupa in acest moment locul 5 intr-o ierarhie virtuala a celor mai bune atacuri din campionat, cu o medie de 28 goluri/meci, gruparea suceveana fiind devansata la acest capitol de campioana HCM Constanta, Stiinta Bacau, vicecampioana HC Odorhei si Pandurii Targu Jiu.

In ceea ce priveste apararea, Andrei si compania au incasat in primele sapte runde ale sezonului un total de 187 de goluri, cifra ce situeaza Universitatea Suceava pe pozitia a treia intr-un top al celor mai ermetice defensive din Liga Nationala, in spatele celor de la Politehnica Timisoara si a celor de la HCM Constanta.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Gavriloaia, între golgheterii Ligii"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*