Gavriloaia, „gura de foc”

Razvan Gavriloaia ramane principala gura de foc a echipei locale de handbal. Extrema dreapta de la Universitatea Suceava a inscris nu mai putin de 91 de goluri in primele 20 de etape jucate de “studenti” in actualului sezon al Ligii Nationale de handbal masculin, avand o medie de aproape 5 reusite pe meci.

Pe locul secund in topul golgheterilor formatiei sucevene se afla Adi Mitrea, aceasta marcand 84 de goluri in portile adversarilor intalniti in cele 20 de jocuri disputate pana acum. Mitrea este urmat de interul Florin Acatrinei, care, desi a evoluat in doar 14 meciuri din actuala stagiune, si-a trecut in cont 82 de reusite, fiind de altfel si cel mai eficent jucator din lotul sucevean, cu o medie de aproape 6 goluri/meci.

Urmatoarele pozitii sunt ocupate de interii Georgica Cantec (61 goluri) si Madalin Tutu (52 goluri) – ultimul regasindu-si pofta de gol odata cu partea secunda a campionatului – urmati de omul de contraatac al “studentilor”, tanarul Alin Rosu, cu 43 de reusite. La zestrea de 579 de goluri marcate de echipa lui Leonard Bibirig in acest sezon si-au mai adus contributia: ucraineanul Serghei Besarab (38 goluri), centrul Silvian Amihaesi (35 goluri), Bogdan Soldanescu (27 goluri), urmati de Mihut Pancu (18 goluri), Alin Petrea (16 goluri), luxemburghezul Eric Schroeder (14 goluri), Matei Serban (11 goluri), Cozmin Tiganasu (4 goluri), Adrian Chirut (doua goluri), Cristian Bursuc si Razvan Dumitras (amandoi cu cate un gol).

Clasamentul general al golgheterilor Ligii Nationale este condus in acest moment de catre Darius Apolzan de la Pandurii Targu Jiu, cu 132 de goluri inscrise in primele 21 de runde ale campionatului urmat de macedoneanul Goran Kuzmanoski (HC Odorhei – 114 goluri) si Mihai Asoltanei (Pandurii – 110 goluri).

Astfel, in privinta fortei ofensive, Universitatea ocupa in acest moment locul 5 intr-o ierarhie virtuala a celor mai bune atacuri din campionat, cu o medie de aproape 29 de goluri marcate pe meci, fiind devansata la acest capitol de Hcm Constanta, Hc Odorhei, Stiinta Bacau si Pandurii Targu Jiu. In schimb, in ceea ce priveste apararea, Selaru si Andrei au incasat in medie circa 28 de goluri pe meci, echipa suceveana fiind situata pe locul 6 intr-un top virtual al celor mai ermetice defensive din Liga Nationala.

In urmatorul joc oficial, Universitatea va evolua miercuri, 18 aprilie, pe terenul celor de la Stiinta Bacau.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Gavriloaia, „gura de foc”"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*