Gabi Burlacu, convocat la echipa naţională de seniori pentru un stagiu în Portugalia

Gabriel Burlacu revine dupa o pauza de doi ani la lotul national, de aceasta data la cel de seniori. Interul de la CSU Suceava este pe lista selectionerului Xavier Pascual pentru cantonamentul pe care Romania il va sustine intre 21 si 28 octombrie in Portugalia, unde “tricolorii” au programate si doua amicale.

Adi Chirut, antrenorul de la echipa de club, spera ca Gabi Burlacu sa fie un deschizator de drumuri in ceea ce priveste convocarea handbalistilor suceveni la echipa nationala. “Stiu ca se doreste o intinerire a echipei nationale, iar convocarea lui Gabi la lot este una meritata. A avut un inceput bun de sezon, pacat de aceea accidentare de la Timisoara. Selectionerul s-a interesat personal de starea lui de sanatate si speram ca Gabi sa se recupereze cat mai repede. E un motiv de mandrie pentru el, pentru mine ca antrenor, pentru clubul nostru si mai ales pentru orasul Suceava. Asta inseamna ca producem handbalisti de valoare, iar dupa convocarea lui Gabi, sper sa urmeze si altele, mai ales ca selectionerul s-a interesat si de Tarzioru si Baican”, a precizat antrenorul CSU-ului.

Xavier Pascual a convocat pentru actiunea “Porto” un lot de 21 de jucatori: Ionut Iancu (Tatabanya), Ionut Irimus (Dinamo Bucuresti), Mihai Popescu (St. Raphael) – portari, Nicusor Negru (CSM Bucuresti), Chike Onyejekwe (CSM Bucuresti) – extreme stanga, Robert Militaru (CSM Bucuresti), Gabriel Burlacu (CSU Suceava), Dan Racotea (Wisla Plock), Ionut Ramba (CSM Bucuresti) – inter stanga, Alexandru Csepreghi (Creteil), Cristian Fenici (Poli Timisoara), Ramon somlea (CSM Bucuresti) – centri, Demis Grigoras (Tatabanya), Javier Humet (CSM Bucuresti), Marius Sadoveac (Tremblay) – interi dreapta, Gabriel Bujor (HC Vaslui), Valentin Ghionea (Wisla Plock), Roland Thalmaier (Potaissa Turda) – extreme dreapta, Marius Mocanu (Dinamo Bucuresti), Adrian Rotaru (CSM Bucuresti) si Andras Szasz (CSM Bucuresti) – pivoti.

Romania se pregateste pentru debutul în preliminariile Campionatului Mondial din 2019, care va avea loc în prima jumatate a lunii ianuarie a anului viitor, într-o grupa cu Ucraina, Italia si Insulele Feroe.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Gabi Burlacu, convocat la echipa naţională de seniori pentru un stagiu în Portugalia"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*