Fărădelegi nescrise

Dănuţ Chidoveţ

Fotbalul e dominat de multe legi nescrise şi tot atâtea vorbe de lemn. Una dintre ele, “cea mai bună apărare e atacul”, pare insă imposibil de aplicat in fotbalul sucevean al zilelor noastre in accepţiunea lui Ioan Radu.

Cetatea joacă după alte reguli. Profesorul are propriile tratate de filosofie când vine vorba de jocul de fotbal. Cel mai bun atac e apărarea pare să fie principiu de bază pe Areni. O spun statisticile, unde golgheterul echipei nu e nimeni altul decât stoperul Adrian Cososchi. O spun ultimele două meciuri de pe teren propriu, in care Cetatea a evoluat după o tactică ce l-ar face invidios până şi pe Sorin Cârţu, promotorul antifotbalului total.

Prima jumătate a turului am jucat-o la mica ciupeală. Ne-am comportat precum un hârciog care se mulţumeşte cu resturi de puncte şi jumătăţi de măsură, in speranţa că va supraveţui până la primăvară. Egalurile vor aduce egaluri pe Areni până când vom retrograda mişeleşte, undeva prin pustiul câmpurilor petroliere din Breaza, precum un câine plictisit de viaţă care nu-şi mai doreşte nimic altceva decât să moară departe de casă.

Până atunci, remizele ii provoacă o adevarată desfătare antrenorului Ioan Radu şi pentru prima oară, sâmbată, am avut intenţia de a copia gestul ziaristului irakian care, in mijlocul unei conferinţe de presă, şi-a aruncat pantofii inspre preşedintele George W. Bush, ca o ultimă ofensă. Probabil o să-mi stăpânesc nervii până in iunie, până va veni vremea sandalelor.

Şi apoi!? Apoi, vorba poetului: ”am să mă duc de voia mea la balamuc”.

www.chido.blog.com

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Fărădelegi nescrise"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*