Fără grija retrogradării

Bucovina Suceava a scapat de orice grija in privinta retrogradarii, dupa ce Federatia Romana de Rugby a decis ca, la finalul editii de campionat din acest an, sa nu retrogradeze nicio echipa din esalonul secund.

In noua editie de campionat, Bucovina va infrunta formatiile Rc Barlad, Stejarul Buzau, Cso Pantelimon, Csu Arad si Stiinta Petrosani. Conform calendarului , in runda inaugurala, programata sambata, 7 aprilie, trupa lui Constantin Vlad va primi, pe terenul Unirea, vizita gruparii Rc Barlad. In prima deplasare a anului, echipa suceveava va evolua, doua saptamani mai tarziu, pe terenul celor de la Stiinta Petrosani.

Programul echipei sucevene:

Etapa 1 (7 aprilie):
Bucovina Suceava – Rc Barlad

Etapa a 2-a (22 aprilie):
Stiinta Petrosani – Bucovina Suceava

Etapa a 3-a (28 aprilie):
Bucovina Suceava – Csu Arad

Etapa a 4-a (5 mai):
Bucovina Suceava – Stejarul Buzau

Etapa a 5-a (13 mai):
Cso Pantelimon – Bucovina Suceava

Etapa a 6-a (20 mai):
Rc Barlad – Bucovina Suceava

Etapa a 7-a (26 mai):
Bucovina Suceava – Stiinta Petrosani

Etapa a 8-a (3 iunie):
Csu Arad – Bucovina Suceava

Etapa a 9-a (5 august):
Stejarul Buzau – Bucovina Suceava

Etapa a 10-a (10 august):
Bucovina Suceava – Cso Pantelimon

La finalul sezonului regulat, primele trei clasate vor disputa play-off-ul pentru promovare, in timp ce formatiile clasate pe locurile 4, 5 si 6 joaca in play-out. In ambele turnee participantele vor porni de la zero in clasament, fara a se tine cont de punctajele acumulate anterior. Aceasta faza secunda a campionatului va incepe pe data de 18 august si se va incheia pe 29 septembrie. Ocupanta primului loc in turneul play-off va promova direct in Superliga Nationala de rugby, in vreme ce ocupanta locului secund va disputa un meci de baraj, pe teren propriu, in compania ocupantei locului al 7-lea din primul esalon.

In alta ordine de idei, echipa locala de rugby intentioneaza sa dispute la finele acestei saptamani primul meci de verificare din acest an. Trupa pregatita de Constantin Vlad a inaintat in acest sens o invitatie pe adresa prim-divizionarei Politehnica Iasi, gruparea din Copou fiind dispusa sa vina sambata la Suceava in condiitiile in care gazdele gasesc un teren practicabil pentru desfasurarea meciului.

Iesenii si-au dat acceptul sa vina la Suceava. Acum nu ne ramane decat sa gasim un teren pe care sa putem juca fara sa punem in periocol integritatea fizica a jucatorilor”, a spus antrenorul Constantin Vlad, care i-a programat in aceste zile pe rugbistii suceveni la vizita medicala periodica.

Tehnicianul sucevean intentioneaza sa efectueze la sfrasitul acestei luni si un stagiu centralizat de pregatire la Vatra Dornei, fiind in asteptarea primilor bani din bugetul alocat de catre primarie pe 2012. “Avem mare nevoie de aceasta finantare pentru a putea acoperi atat cheltuielile legate de cantonament, cat si cele legate de participarea in campionat. Altfel, riscam sa nu ne prezentam in prima deplasare din noul sezon, cea de la Petrosani”, a completat Constantin Vlad.

Echipa locala de rugby va beneficia in acest an de un buget de 150.000 de lei, avand sanse sa primeasca prima transa din acesti bani, dupa licitatia de proiecte pe care primaria o va organiza pe 22 martie.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Fără grija retrogradării"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*