FOTO| Sala LPS se numește, de azi, „Dumitru Bernicu”

Sala LPS Dumitru Bernicu

Vineri în sala Liceului cu Program Sportiv din Suceava a avut loc a doua ediție a Memorialului “Dumitru Bernicu”. Cu acest prilej, sala de sport a liceului a primit numele „fostului” director.

Actualul director, Ioan Radu, si antrenorul Petru Branduse au dezvelit placa cu noul nume al salii Liceului cu Program Sportiv, dupa care a urmat o scurta slujba de pomenire in memoria lui Dumitru Bernicu.

„Dumitru Bernicu merita din plin acest lucru pentru ca stim cu totii, si eu mai bine de cand sunt director, ce inseamna sa te zbati si sa te lupti ca sa faci ceva pentru scoala. Stiti si dumneavoastra cat si-a dorit, cat s-a implicat si cat a suferit pana a vazut aceasta sala construita. Nu a facut-o pentru dansul, ci pentru elevi, pentru copii, pentru toti cei care practica sportul”, a spus Ioan Radu.

La evenimentul de vineri au prezenți prieteni, rude, foști colegi de echipă și elevi ai regretatului Dumitru Bernicu, printre care s-a numărat și Costică Buceschi, fostul secund al Echipei Naționale de handbal feminin a României și actual antrenor principal la Corona Brașov. Cu toții au remarcat realizările lui Dumitru Bernicu.

„Ma stiu cu Mitica din ’75, iar pana in ultimele lui zile am fost ca niste frati. La Baia Mare am plamadit caramida performantei handbalistice bucovinene in anii in care Suceava nu avea o sala. Multi dintre cei de aici isi amintesc despre cantonamentele pe care le faceau la Baia Mare in anii ’80. Mitica a pus modelul de la Baia Mare in practica la Suceava, cu cele doua sectii, antrenori pe categorii de varsta, facand o piramida foarte buna. Copiind modelul Baia Mare, Suceava a obtinut rezultate deosebite in handbal, alimentandu-se din productia proprie”, a spus Ioan Băban, antrenor emerit si campion mondial de tineret in anul 1995.

Memorialul a continuat cu jocuri intre copii si cu un meci demonstrativ între foști jucători antrenați de Dumitru Bernicu.

„Vom mentine acest meci intre fosti handbalisti, dar vom incerca ca acest memorial sa il facem si la nivel de juniori, mai ales ca tata a crescut multe generatii de juniori. Multumim pentru ajutor domnului Băban de la Baia Mare, Primariei si Consiliului Local, conducerii Liceului cu Program Sportiv si, nu in ultimul rand, fostilor sportivi ai tatalui meu, care ne-au sprijinit in toate demersurile pentru organizarea acestui memorial. Important este ca lumea sa isi aminteasca de Dumitru Bernicu. Nu tineam neaparat sa facem un memorial, dar am primit multe telefoane din tara, de la fosti colegi, care astazi au venit aici in numar foarte mare. Le multumesc pe aceasta cale”, a spus Razvan Bernicu.

Vezi aici o galerie FOTO de la acest eveniment!

Dumitru Bernicu s-a stins din viata în 2015, la vârsta de 63 de ani. Acesta a practicat prima dată fotbalul, iar în timpul liceului a avut primul contact cu mingea de handbal. În clasa a 9-a, întâmplarea a făcut să câştige alături de echipa Liceului “Ştefan cel Mare” un turneu naţional. A renunţat la sportul de performanţă la doar 32 de ani, pentru a se dedica familiei. O vreme a fost profesor şi inspector şcolar, dar numele său rămâne legat de Liceul cu Program Sportiv din Suceava, instituţie care a luat naştere în forma actuală odată cu venirea lui Dumitru Bernicu ca director, în anul 1993.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "FOTO| Sala LPS se numește, de azi, „Dumitru Bernicu”"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*