FOTO| CSU – Turda: 37-34

Universitatea a bifat a patra victorie consecutiva in Liga Nationala, dupa ce s-a impus asta-seara, in sala Lps, cu scorul de 37-34 (22-17), in fata formatiei Potaissa Turda, intr-un joc contand pentru etapa a 15-a.

Cele doua formatii au imprimat un ritm alert jocului inca din start, astfel ca, dupa zece minute in care s-a jucat cu garda jos de ambele parti, tabela indica egalitate, scor 7-7. Considerata revelatia actualului sezon, Potaissa a luptat in prima repriza cu acelasi arsenal care i-a consacrat pe “studenti”: un joc in viteza, multa risipa de energie si contraatacuri taioase. Cu fostul universitar Claudiu Dediu in avangarda, ardelenii au luat un avans de trei reusite in minutul 15, scor 12-9. Trupa lui Bibirig a replicat imediat, restabilind egalitatea in urma unei sarje de trei goluri consecutive, incheiata de Rosu pe contraatac, iar pana in minutul 20, cele doua combatante au mers din nou umar la umar, scor 15-15. Echilibrul de pe tabela s-a rupt in ultimele zece minute ale primei parti, cand Universitatea a restrans culoarele spre poarta lui Selaru, iar pe fondul unui joc mai precis la finalizare, gazdele au intrat la pauza cu avantaj de cinci reusite, scor 22-17.

Oaspetii au incercat sa revina in carti in debutul reprizei secunde, cand au profitat de o scurta perioada de superioritate numerica in teren si s-au apropiat la doar trei lungimi pe tabela, scor 23-20. Universitatea a scapat insa repede de emotii, iar pe fondul mingilor scoase Selaru si a aruncarilor expediate de Cantec, gazdele au intrat in minutul 45 cu un ecart de sase lungimi, scor 31-25. Mai mult, peste doar trei minute, Tutu a dus scorul la 33-26 cu un trasor de la zece metri, stabilind si diferenta maxima inregistrata intre cele doua echipe pe parcursul intalnirii de azi. Ceva mai proaspeti, ardelenii au avut sansa de a reveni in joc cu trei minute inainte de final, dar s-au lovit de interventia lui Andrei, care a pastrat scorul de 36-32, dupa ce a parat o aruncare de la sapte metri. Dupa acest moment psihologic, trupa lui Horaţiu Gal s-a taiat definitiv, ultimul gol fiind marcat de Gavriloaia, care a inchis tabela scorul de 37-34, in urma unei actiuni personale.

Universitatea Suceava: Selaru, Andrei – Rosu (7 goluri), Gavriloaia (6 goluri), Acatrinei (5), Cantec (5), Soldanescu (4), Mitrea (4), Besarab (3), Tutu (2), Amihaesei (1), Petrea, Schroeder, Cadar, Matei, Sandu.

Potaissa Turda: Szabo, Medrea– Dediu (8 goluri), Munea (5 goluri), Vizhbovskyy (5 goluri), Campan (4 goluri), R. Marian (3 goluri), Savic (3 goluri), Stef (2 goluri), Ignat (2 goluri), Pavel (2 goluri). Antrenor: Horaţiu Gal.

In urma succesului de astazi, Csu Suceava a urcat pe locul 4 al clasamentului, la un singur punct de podium.

In urmatoarea etapa de campionat, Universitatea va evolua, miercuri, pe terenul codasei Steaua Bucuresti.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "FOTO| CSU – Turda: 37-34"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*