Fotbalul jucat în birouri. FRF a anulat derbyul sucevean dintre Foresta și Bucovina Rădăuți din cauza COVID-19

Derbyul local dintre Foresta si Bucovina Radauti, ce ar fi trebuit sa conteze pentru etapa a III-a a Ligii a III-a, a fost anulat definitiv de catre Federatia Romana de Fotbal.

Conform tintarului de la inceputul sezonului, meciul ar fi trebuit sa se dispute pe 26 septembrie, doar ca radautenii nu au putut juca atunci din pricina cazurilor de COVID-19 din lot.

FRF a reprogramat astfel jocul pentru data de 28 octombrie, numai ca, intre timp a venit randul Forestei sa se confrunte cu cazuri COVID-19 in lot.

In conditiile in care, Comitetul Executiv a decis ca un meci de campionat nu poate fi amanat de doua ori, conform principiilor de desfasurare a competitiilor (varianta noua), echipa care a provocat reprogramarea meciului, in speta Bucovina Radauti, va pierde meciul respectiv cu 0-3.

Daca la data reprogramarii (n.r. 26 septembrie), jocul nu poate fi disputat, indiferent din ce cauza (inclusiv daca nu se poate desfasura din cauza echipei adverse), echipa care a cauzat reprogramarea (n.r. Bucovina Radauti) va pierde jocul cu 0-3” se arata mai exact in decizia Comitetului Executiv postata in acest moment pe siteul FRF.

In urma testelor RT-PCR efectuate de Foresta joia trecuta, au depistati pozitivi nu mai putin de 11 jucatori, antrenorii Ivan Gvozdenovic si Vasile Prisaca, precum si maseurul Pepe Armeanca.

Drept urmare, Directia de Sanatate Publica Suceava a considerat ca pe Areni este un focar de infectie si a bagat toata echipa Forestei in izolare pentru o perioada de sapte zile, adica pana joi, 29 octombrie, cand poate avea loc o noua testare.

Iulian Ionesi acuza conducerea de pe Areni de “interventii”

Oficialii clubului radautean le reproseaza acum celor de la Foresta ca nu au facut toate demersurile catre DSP Suceava, astfel incat jucatorii care au iesit negativi joia trecuta, 14 la numar, sa fie retestati in regim de urgenta astfel incat sa poata evolua maine, contra Bucovinei.

Nu stiu cum nu li s-a permis celor de la Foresta sa-si retesteze jucatorii negativi nici dupa cinci-sase zile de la testele precedente, cand aceiasi DSP Suceava a permis ca jucatorii nostri sa fie retestati dupa doar doua zile, chiar si cei pozitivi. De asta este Suceava unde este, pentru ca umbla cu tot felul de interventii. Se cheltuie bugete de miliarde de lei vechi la Foresta, se schimba antrenori, dar un singur om este de neinlocuit: Andrei Ciutac. Asta este! Poate ca pierdem meciul cu 0-3, chiar daca mi-as fi dorit sa ne masuram fortele pe teren in efectiv complet. Le doresc sanatate celor de la Suceava. In fotbal, ca si-n viata, functioneaza legea compensatiei”, a declarat antrenorul Bucovinei Radauti, Iulian Ionesi, care considera ca prevederile actuale din regulament pot sa creeze un precent periculos si ca just ar fi care fiecare echipa sa poata amana o singura data un meci, o data gazdele, o data oaspetii, daca se confrunta cu cazuri de COVID.

Ionesi a mai aratat ca modalitatea de omologare a rezultatelor meciurilor reprogramate a fost modificata pe site-ul oficial al FRF peste noapte, de luni pana marti (foto -jos).

Varianta de luni versus varianta de marti

Andrei Ciutac a evitat sa comenteze acuzatiile venite dinspre tabara radauteana. „Singurul lucru pe care ii rog pe cei de la Radauti sa il faca e sa citeasca regulamentele la timp si sa se informeze in permanenta in legatura cu toate noutatile. Nu vreau sa comentez declaratiile denigratoare ale domnului Iulian Ionesi la adresa tuturor, atat a celor din cadrul clubului nostru cat si la adresa oficialilor FRF”, a transmis presedintele Forestei.

Pana la o decizie oficiala a FRF in privinta meciului ce ar fi trebuit sa se dispute miercuri, cele doua echipe sunt programate sambata in etapa a VIII-a a Ligii a III-a, Foresta la Pascani, iar Bucovina Radauti la Husi.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Fotbalul jucat în birouri. FRF a anulat derbyul sucevean dintre Foresta și Bucovina Rădăuți din cauza COVID-19"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*